Guardiola šokirao: 'Mrzim tiki-taku, to je obično smeće!'

Ako ste mislili da je igra kojom je Barcelona pod Pepom Guardiolom oduševljavala svijet tiki-taka, u totalnoj ste zabludi.

16.10.2014.
20:04
VOYO logo

Guardiola je od 2008. do 2012. s Barcelonom osvojio čak 14 trofeja, a konkurencija je u tom razdoblju imala malo odgovora za igru Messija i društva koju je karakterizirao visoki posjed lopte i pregršt kratkih dodavanja. Još je Johan Cruyff donio takvu igru u katalonsku prijestolnicu, a tijekom vremena se za nju uvriježio naziv tiki-taka.

No, ako su istiniti navodi u spomenutoj knjizi, to što je igrala Barcelona pod Guardiolinim vodstvom nema nikakve veze s tiki-takom. Perarnau tvrdi da je katalonski stručnjak, koji danas trenira Bayern, nakon lanjske pobjede protiv Nürnberga rekao svojim igračima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prezirem ta silna dodavanja koja su sama sebi svrha, tu tiki-taku. To je obično smeće bez ikakve svrhe. Morate loptu dodavati s jasnom namjerom, s ciljem da je smjestite u suparnički gol."

//www.youtube.com/embed/ZO9n3wi2OQ8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći je dan na sastanku s igračima dodao:

"Mrzim tiki-taku. To znači dodavanje lopte samo da biste dodali, bez jasne namjere. A to je besmisleno. Barcelona nije igrala tiki-taku. To je čista izmišljotina. Ne vjerujte ni riječ. U svim ekipnim sportovima, tajna je u tome da se preoptereti jedna strana terena. Prisiliš suparnika da je pokrije i da ostavi drugu stranu oslabljenu. A onda napadneš i zabiješ po toj strani. Zato morate dodavati loptu, ali samo ako to radite s jasnom namjerom. Takva mora biti naša igra. Nikakva tiki-taka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo