Amerikanci s 200 milijuna kuna dobili 'pedalu' u Splitu!

Gradsko vijeće daje šansu 'Našem Hajduku' sljedeće dvije godine.

9.10.2013.
16:38
VOYO logo

"Moj prijedlog je da nastavimo sa sadašnjom Upravom i sadašnjim Nadzornim odborom koji će nam predavati izvješća. Dakle, nema prodaje, nastavljamo dalje", rekao je gradonačelnik Ivo Baldasar, koji je do sada često zazivao prodaju kluba, ali je sada bez objašnjenja promijenio svoje mišljenje.

"Uz obavezu da ćemo za godišnju dana opet mati sjednicu na temu Hajduka, a nakon toga imamo eventualno još jednu godinu. Za godinu dana trebamo vidjeti je li trend i dalje isti, je li se nešto poremetilo ili je možda puno bolji nego što očekujemo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad neće postavljati svoje ljude u Nadzorni odbor tek će postaviti svoga predstavnika na čelo Skupštine, ali tek kao forma. Izvršiti će se i korekcija koncesijskog ugovora između Grada i Hajduka o uporabi stadiona. Ujedno će grad pomoći klubu i to kroz obnovu stadiona, ali će se pokušati osigurati 26 milijuna kuna za sanaciju travnjaka.

"Grad Split nema dovoljno sredstava. Stadion na Poljudu ima nacionalnu vrijednost, to smo tako postavili i s time se slaže i ministar Jovanović i Vlada. On ima određenu nacionalnu vrijednost, nadilazi i to hoće li biti Europsko prvenstvo ili ne, nadilazi potrebe Hajduka i Grada, on ima jednu drukčiju simboliku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U današnjim zaključcima pozvane su i nadležne institucije da istraže prijašnja poslovanja u klubu. Grad je podigao kredit kako bi vratio kredit Hajduka, a klub je zato to u roku tri godine dužan vratiti taj dug gradu, ali u sljedećih deset godina po zakonu Grad više ne smije jamčiti Hajduku na ovaj način za kredit

Što se tiče potencijalnih kupaca, prvenstveno Amerikanaca koji su bili spremni za Hajdauk dati i više od 200 milijuna kuna, gradonačelnik Ivo Baldasar kaže kako od njih ima obećanje kako su spremni čekati, ali je i jasno naglasio kako Hajduk ima svoju vrijednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, na kraju ostaje otvoreno pitanje o tome kako će se Hajduk financirati u nastavku poslovanja. Naime, u slučaju da se u zimskom prijelaznom roku ne proda niti jedan igrač, niti ukidanje troškova neće pomoći splitskom klubu da izađe iz financijskih dubioza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo