DINAMO - LOKOMOTIVA 6:0: / Prvak Hrvatske uništio doprvaka na Maksimiru; Lokosi pregaženi od Plavog vlaka

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo je na startu sezone Lokomotivi utrpao šest komada

16.8.2020.
21:54
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

1. kolo HNL-a

DINAMO - LOKOMOTIVA 6:0

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile, D‎ilaver, Leovac - Ademi - Kastrati, Gojak, Majer, Burton - Gavranović

LOKOMOTIVA: Hendija - Gluhaković, Osmanković, Kolinger, Marković - Sammir, Halilović, Petrak, Vojković - Čuže, Tuci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj utakmici 1. kola 30. izdanja Prve HNL prvak Dinamo je na stadionu u Maksimiru uvjerljivo nadigrao doprvaka Lokomotivu sa 6:0 (2:0).

Majer zabio dva gola

Strijelac prva dva gola bio je Majer (6, 27), na 3:0 povisio je Gavranović (50) početkom nastavka na dodavanje Majera, da bi pobjedu Dinama u završnici potvrdili Oršić (78), Ivanušec (80) i Andrić (89).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

16.08.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 01. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Emir Dilaver Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Protiv vrlo oslabljene Lokomotive u odnosu na prošlo prvenstvo, s Kajzerice u Maksimir preselili su Kastrati, Jakić i Tolić, u momčadi više nema ni Uzunija, dok trener Tomić nije mogao računati niti na pouzdanog vratara Grbića te još neke igrače zaražene koronavirusom, Dinamo je poveo već u šestoj minuti. Oršić i Leovac su kombinirali na lijevom boku, uslijedio je Oršićev centaršut kojega je Majer s pet metara glavom proslijedio u mrežu.

Pitanje pobjednika riješeno u 27. minuti

Pitanje pobjednika bilo je riješeno u 27. minuti kada je Oršić okomitom loptom pronašao Gojaka u kaznenom prostoru Lokomotive, uslijedila je povratna lopta na peterac gdje je Majer ostao neometan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

16.08.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 01. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Luka Ivanusec Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Majer se u 50. minuti prometnuo u asistenta, a njegovo je dodvanje u srce kaznenog prostora u pogodak pretvorio Gavranović.

Pred kraj utakmice Oršić je na dodavanje Leovca pogodio za 4:0, da bi Ivanušec lijepu akciju i dodavanje Andrića pretvorio u 5:0, a Andrić se također upisao u strijelce u 89. minuti kada se najbolje snašao u gužvi pred vratima gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI 1. KOLA: Petak: Varaždin - Gorica 1-5 (Đurasek 62 / Špikić 38, Mudrinski 81, 90+4, Doka 89, Čanađija 90+1) Subota: Rijeka - Šibenik 2-1 (Yateke 84, Murić 90 / Bulat 9) Osijek - Slaven B. 0-0 Nedjelja: Hajduk - Istra 1961 2-0 (Dimitrov 72, Gyurcso 83) Dinamo - Lokomotiva 6-0 (Majer 6, 27, Gavranović 50, Oršić 78, Ivanušec 80

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90' - GOTOVA JE UTAKMICA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - NOVI GOOOL Dinama. Nemaju Modri milosti prema Lokomotivi. Ovoga je puta asistirao Andrić, a zabio Ivanušec. O preokretu ne moramo pričati već odavno, ali pitanje je samo hoće li lokosi dozvoliti Dinamu da im ubaci još lotpi u mrežu ili će se barem zaustaviti na 'petardi'.

77' - GOOOL! Dinamo zabija i svoj četvrti gol na susretu. Oršić je zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Ulazi sin Darija Šimića, Roko Šimić. Roko ima tek 17 godina, on je još junior Lokomotive. Za razliku od svog poznatog tate koji je bio stoper, on igra na poziciji napadača. Sada skuplja svoje prve minute među seniora.

55' - Skoro pa je još jedan bivši lokos zabio svom bivšem klubu. Oršić je s desne strane odlično ubacio u kazneni prostor, Kastrati je uklizao na drugoj vratnici, ali se lopti na putu prema mreži ispriječila vratnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - GOOOL: Gavranović je zabio za 3:0 Dinama. Lovro Majer je sad upisao asistenciju. OVDJE pogledajte Gavranovićev pogodak i Majerovu asistenciju.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo je prvo poluvrijeme

40' - Usporio se ritam susreta, Dinamo je zakočio, a Lokomotiva nema snagu za napasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' - GOOOL: Lovro Majer opet zabija za 2:0 Dinama. OVDJE pogledajte kako je Majer zabio svom bivšem klubu.

19' - Dinamo opet napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - Budi se i Lokomotiva. Lijepo je Đira vidio Ćužea u trku po lijevoj strani, nabacio mu loptu, Ćuže nije dobro reagirao, odnosno Livaković je to spasio.

13' - U prvih 13 minuta Plavi dominiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - GOOOL: Dinamo vodi 1:0. Lovro Majer zabio je glavom za vodstvo Dinama. OVDJE pogledajte njegov gol.

1' - Počela je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.30 - Stigli su sastavi za večerašnju utakmicu. Zoran Mamić priliku je dao dvojcu kojima vjeruje. U prvih 11 je Robert Burton, bivši kapetan U-23 momčadi Arsenala te pojačanje s Kajzerice - Lirim Kastrati.

Image
HAJDUK - ISTRA 1961 2:0: /

Bijeli teškom mukom uzeli tri boda protiv momčadi koja je u rasulu; Splićani nisu briljirali

Image
HAJDUK - ISTRA 1961 2:0: /

Bijeli teškom mukom uzeli tri boda protiv momčadi koja je u rasulu; Splićani nisu briljirali

Dinamo i Lokomotiva na Maksimiru igraju 1. kolo 30. sezone HNL-a. Prvak protiv doprvaka države i prošlosezonskog najvećeg iznenađenja prvenstva. Loša vijest uoči utakmice, i prijetilo je čak da dvoboj bude odgođen, je ta što su čak petorica igrača Lokomotive zaražena koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalni stožer brzom intervencijom izašao u susret nogometu

Tako je Nacionalni stožer brzom intervencijom izašao u susret nogometu, jer po dosadašnjim mjerama, kompletna momčad Lokomotive morala bi u samoizolaciju i to na 14 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To bi značilo da bi Lokomotiva automatski ispala iz pretkola Lige prvaka, jer ne bi mogla igrati 26. kolovoza protiv bečkog Rapida. Ovako će u samoizolaciju igrači koji su pozitivni, a svi ostali nastavljaju s treninzima, s tim da će za nekoliko dana ponovno biti testirani.

U Hrvatskoj je tako od petka na snazi UEFA protokol, koji omogućava svima koji su negativni na testiranju da nastave s treninzima i igranjem utakmica.

"Situacija je takva da će se korona pojavljivati svuda u svijetu, u svim klubovima i djelatnostima, te zbog toga ne može stati život. Igrat ćemo utakmicu s Dinamom, a zaraženi se osjećaju dobro", kazao je direktor Lokomotive Božidar Šikić za RTL.

Prvi slučaj zaraze u HNL-u otkriven prošle nedjelje

Prvi slučaj zaraze u HNL-u otkriven je prošle nedjelje, kad su se igrači vratili s godišnjeg odmora. Čitava momčad testirana je prije tri dana, a u petak su u klub stigle nove loše vijesti.

"Idemo dalje. Vidjet ćemo što će se događati".

Povjerenik za natjecanja Josip Brezni kazao je kako nema razloga da se momčad Lokomotive, ostatak iste, ne bavi treninzima i utakmicama zbog petorice zaraženih.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo