GRAD ODOBRIO PRODAJU HNK ŠIBENIKA: / 'Mi ovime spašavamo što se spasiti dade'

Image
Foto: PIXSELL

Još jedan je hrvatski klub prešao u privatno vlasništvo

13.9.2019.
14:00
PIXSELL
VOYO logo

Gradsko vijeće Šibenika većinom glasova prihvatila je ponudu indijske Paramount Grupe za kupnju većine dionica HNK Šibenika, javlja sibenik.in.

Gotovo svi iz oborbe u Gradskom vijeću su imali prigovor, ali nitko nije glasova protiv prijedolga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem s terenima

Sibenik.in javlja da je većina prigovora bila upućena na dio ugovora kojim Grad Šibenik daje novim vlasnicima na korištenje sportske terene na Šubićevcu i Crnici na 23 godine.

Vijećnik Anton Dobra je oko toga izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slažem se da Grad treba prodati klub, međutim skeptičan sam prema načinu na koji se prodaje. Dva igrališta, u Crnici i na Šubićevcu, dajemo nekome na korištenje bez ikakve naknade na 23 godine. To znači da 23 godine netko na tim igralištima može raditi što hoće, a taj netko može nakon nekog vremena reći da mu to nije rentabilno i onda dođe Sarađen i napravi parkiralište. Mi zapravo za 13,5 tisuća eura prodajemo klub i dajemo dva igrališta na korištenje na 23 godine. U ovom ugovoru mi nemamo nikakve sankcije ako nešto krene u krivom smjeru."

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Funcuti, navijači HNK Šibenika

'Spašavamo što se spasiti dade'

Nakon rasprave zadnju riječ na Gradskom vijeću imao je SAD-ov Joško Šupe koji smatra da se ovim potezom zapravo spašavaju bivšeg prvoligaša sa Šubićevca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Ne prodajemo mi klub, već mi danas spašavamo što se spasiti dade nakon što nas je nekadašnje vodstvo uprave kluba na čijem čelu je bio župan Goran Pauk, dovelo u situaciju da ga moramo prodati. Nogometni klub je sada postao kamen spoticanja, a svi smo znali što će biti kada smo 2017. godine dizali ruke za to. Klub je u minusu i bilo koji vjerovnik može pokrenuti stečaj kluba i u tom dijelu svi možemo bit čista obraza. Mi sada samo spašavamo klub jer nas je neko upravljajući njime u povijesti doveo u ovu situaciju", zaključio je prije početka glasovanja.

Šibenik će tako prijeći u privatno vlasništvo, a vlasnici će biti Indijci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo