NK KARLOVAC /

Bivši prvoligaš bori se usprkos svim nedaćama: 'To što se događa u trećoj ligi ubija nogomet'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NK Karlovac priprema se za novu sezonu. Porazgovarali smo s Igorom Pamićem, trenerom prve momčadi

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

23.7.2024.
6:59
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Igor Pamić odrađuje pripreme sa svojim Karlovcem, trećeligašem, uoči nove sezone u kojoj su glavna ambicija kluba i ciljevi - što?

"Nezgodno pitanje odmah na početku, što su ciljevi u novoj sezoni?", rekao je za Net.hr trener NK Karlovac Igor Pamić...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Karlovac ima dosta specifičnu situaciju koja mijenjaju potpunu strukturu i razmišljanja, što se tiče prijelaznog roka, a svi znamo i za pravilo u trećoj ligi. Tražimo puno mladih igrača, kombiniramo. Vrlo je teško to složiti, ne znaš kako će određeni igrači reagirati. Nemamo neke ekstra ambicije. Normalno, zna se što je Karlovac, pogotovo u ovom rangu, zna se da klub želi ponovno biti konkurentan. Za sad, moram biti iskren i reći - sami smo sebi nepoznanica", govori Div iz Žminja.

Image
SLAŽU SE MOMČADI /

'Dovođenje samo Rakitića nije dovoljno Hajduku za ozbiljnu utrku s Dinamom'

Image
SLAŽU SE MOMČADI /

'Dovođenje samo Rakitića nije dovoljno Hajduku za ozbiljnu utrku s Dinamom'

Reality show 'Fight of Nations™: Put do pobjede' od 27. srpnja gledajte na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Igor sjeo s klupskom vrhuškom i porazgovarao o tome što se da učiniti u novoj sezoni, da klub bude uspješniji?

"NK Karlovac je po nečemu specifičan i ja sam sretan radi toga. Dakle, da u trećem rangu treba zarađivati trećeligaški. U drugom rangu treba zarađivati drugoligaški. U prvoj ligi prvoligaški. Smatram da su neki klubovi, neću ih imenovati, otišli predaleko jer plaćaju prvoligaški i više od toga. I vrlo je sad to teško pratiti, a opet rezultata nema. Neki klubovi barataju ogromnim novcima za ovaj rang, raspolažu sa strahovito velikim novcima, a neki imaju puno manje. Kad se sve zbroji, ni jedni ni drugi nemaju rezultata. Prošle je godina Karlovac imao 11 po redu budžet, a 3. kola do kraja smo bili u borbi za prvaka. Dakle, može se. Ništa se kod nas drastično nije promijenilo, dapače. Karlovac vodi sigurnost. Ovdje je plaća u dan. Takvo što bi trebalo biti normalno, ali znamo da u trećem rangu baš tako i nije, negdje nije čak u drugom rangu. Nikad nemojmo zaboraviti - Karlovac je 10 godina bio u zadnjem rangu. Ne možeš u dvije-tri godine popraviti sve što se radilo 10 godina, pogotovo zbog tih mladih igrača koje ti pravilo nameće, pa u klubu ti nemaš praktički niti jednog juniora i kadeta koji može odgovoriti zahtjevima. Tu je problem NK Karlovac maksimalan."

Dakle, ambicija za viši rang postoji, ali novca nema?

"Gledajte, NK Karlovac mora imati ambiciju. Karlovac je ipak grad, NK Karlovac je klub koji je nekad bio dio HNL-a i to kad sam ja bio na kormilu momčadi. NK Karlovac zbog svega što radi zaslužuje igrati bar u drugom rangu. Klub ima i mora imati ambiciju jer se bez ambicije ne može participirati u natjecateljskoj sezoni, ali toliko smo realni i znamo gdje nam je mjesto. Postavili smo određene kriterije. Vrlo je teško dovesti pravog igrača za skromne novce. Svima su apetiti porasli, a mi smo ostali skromni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je participirati u takvim okolnostima?

"Tako je kako je u nižim ligama i ja razumijem, igrači idu gdje im je bolje. Mi smo se bazirali na to, da ćemo raditi, stvarati u miru, pa ćemo vidjeti nakon 3-4 tjedna priprema. Poznajemo ligu, znamo što možemo očekivati, pa ćemo se nadograditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači, slaže se momčad?

"Nismo ni stali mi sa slaganjem momčadi, jer znamo da pogotovo u ovom trećem rangu, dva - tri prava nogometaša, kvalitetno pogođena na određenim pozicijama, nose neku razliku. Sve se to u jednom danu može promijeniti, kamoli u tjednu ili mjesecu".

Ubija li rastrošnost nekih klubova nogomet u trećoj ligi?

"Mislim da da. Nije to realno i nikako nije dobro. Ali, nitko nikom ne može zabraniti da troši, da ima planove, ambiciju. To nam stvara određene probleme sigurno", zaključio je Igor Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Filip Pejić u podcastu Net.hr: 'Ulica i tribina su me izgradili, a Fight of Nations™ najveći je projekt u životu'

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo