Mourinho sve dogovorio za par minuta: 'On je mene pitao...'

Konačno je službeno - Jose Mourinho novi je trener Chelseaja! Potpisao je s Bluesima novi ugovor na četiri godine što je potvrdio londonski klub na svojim službenim stranicama.

3.6.2013.
16:11
VOYO logo

"Oduševljeni smo što možemo pozdraviti Joseov povratak u klub. Njegovi kontinuirani uspjesi i ambicija učinili su ga velikim kandidatom za menadžera naše momčadi. Naši ciljevi su nastaviti s progresom kluba i ostvariti velike uspjehe u budućnosti. Držimo da je Jose pravi čovjek za ostvarenje tih ciljeva i bio je naš prvi izbor. On je bio i ostao izrazito popularna osoba u klubu i svi se raduju što je ponovno s nama", izjavio je izvršni direktor kluba Ron Gourlay.

"Ponudit ću vam kvalitetu, rad, strast i ljubav kako bi Bluesi bili uspješni", poručio je Mourinho navijačima Chelseaja u kratkoj poruci, nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor s klubom sa Stamford Bridgea… "U pitanju je isto obećanje koje sam vam dao i kada sam prvi puta došao u Chelsea 2004. godine. No, ovoga puta mogu reći da sam ja jedan od vas, to je ono što čini malu razliku. U mojoj nogometnoj karijeri imao sam dvije strasti, Inter i Chelsea", započeo je Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Chelsea je za mene vrlo važan. Meni je jako teško bilo igrati protiv Chelseaja. No, to se dogodilo samo dvaput u Ligi prvaka dok sam bio u Interu, što nije bilo tako strašno. Prema tome, mogu vam obećati iste stvari kao i 2004. godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalski 50-godišnji stručnjak, koji je prvi puta vodio Chelsea od 2004. do 2007. godine, a nakon toga je proveo dvije sezone u Interu, pa tri u Real Madridu, konstatirao je kako je svoj povratak na Stamford Bridge dogovorio u ''samo nekoliko minuta'' nakon susreta s vlasnikom Romanom Abramovičem

"Susreo sam se sa šefom, s vlasnikom. Mislim da smo se dogovorili nakon samo pet minuta, nakon nekoliko kratkih, ali vrlo pragmatičnih pitanja. Ja sam njega pitao, ''želite li me natrag?'', a on je uzvratio s pitanjem, ''želiš li se vratiti?'', i nakon samo nekoliko minuta je sve bilo dogovoreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi mandat je 50-godišnji Portugalac u Chelseaju odradio od 2004. do 2007. godine. Tada je u Chelsea stigao kao aktualni prvak Europe s Portom. U Chelseaju je tijekom prvog mandata osvojio šest trofeja, dva prvenstva, jedan FA Cup, dva League Cupa i Community Shield. Klupu Chelseaja je u svom prvom mandatu neočekivano napustio u rujnu 2007. godine zbog niza nesuglasica s vlasnikom Romanom Abramovičem.

Mourinho je u ljeto 2008. godine postao trener Intera, s kojim je uzeo šest trojefa. U svojoj drugoj sezoni u tom klubu, 2009/10, osvojio je trostruku krunu, prvenstvo, kup i Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga se skrasio u Real Madridu u kojem je u prvoj sezoni osvojio Kup kralja, u drugoj prvenstvo Španjolske, bio je prošle godine i pobjednik španjolskog Superkupa, ali u sezoni koja je upravo završila ''kraljevski klub'' u vitrine nije pospremio niti jedan trofej.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo