Imperija uzvraca udarac: Manchester United doveo slavnog trenera!

Ono o cemu se vec tjednima nagada, u ponedjeljak je dobilo sluzbenu potvrdu - nizozemski strucnjak Louis van Gaal (62) novi je menadzer Manchester Uniteda...

19.5.2014.
16:01
VOYO logo

Iz slavnog engleskog kluba potvrdili su da je Van Gaal potpisao trogodisnji ugovor, a treniranje momcadi ce preuzeti nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu gdje ce zakljuciti mandat na kormilu nizozemske nogometne reprezentacije. Prvi pomocnik na Old Traffordu ce mu biti klupska legenda Ryan Giggs koji je kao privremeni menadzer vodio cetiri zadnje utakmice Uniteda ove sezone nakon sto je smijenjen neuspjesni David Moyes.

"Dovodenjem Van Gaala smo osigurali usluge jednog od najboljih trenera danasnjice. Postigao je puno uspjeha u karijeri, a na Old Traffordu ce ispisivati novu stranicu povijesti Manchester Uniteda. Ljudi misle da ima tezak karakter, ali mene je impresionirala njegova inteligencija, pazljiv pristup ulozi trenera i marljivost. Odusevljen sam sto je uzeo Giggsa za pomocnika. Ryan je u klubu vise od dva desetljeca i bit ce od velike pomoci Louisu", istaknuo je izvrsni dopredsjednik Uniteda Ed Woodward.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/2kkbYOB6XkM

Van Gaal je trenirao Ajax, Barcelonu, AZ, Bayern, te u dva navrata nizozemsku reprezentaciju. Sa svim klubovima u kojima je radio je bio nacionalni prvak, a s Ajaxom je osvojio i Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduvijek sam zelio raditi u Premierligi, a biti menadzer Manchester Uniteda, najveceg kluba na svijetu, cini me iznimno ponosnim. Ranije sam vodio momcadi na Old Traffordu i znam koliko su strastveni navijaci Uniteda. Ovaj klub ima velike ambicije, bas kao i ja. Siguran sam da cemo zajedno kreirati povijest", samouvjereno je najavio Van Gaal.

Osim Giggsa, novom ce treneru asistirati i Frans Hoek, aktualni trener vratara u nizozemskoj reprezentaciji, te Marcel Bout, specijalist za skautiranje suparnika, koji je ranije radio u Bayernu, Telstaru, AZ-u, Volendamu i Feyenoordu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo