EUROPSKI REKORDER

GOSPODIN U KOPAČKAMA: Pogledajte kako je Buffon reagirao na zvižduke suparničkoj himni

Legendarni talijanski vratar Gianluigi Buffon još je jednom potvrdio kako je veliki sportaš i istinski gospodin u kopačkama.

Italija i Njemačka odigrale su u utorak prijateljsku utakmicu u Milanu koja je završila bez pogodaka. Tijekom intoniranja njemačke himne uoči dvoboja domaći su navijači žestoko zviždali na što je kapetan Buffon sjajno reagirao i poveo pljesak u čemu su ga slijedili i suigrači.

Uskoro sam na vrhu

Pokazao je popularni Gigi vlastitim navijačima kako se poštuje suparnik, a potom poveo svoje suigrače u još jednu utakmicu, svoju 167. u talijanskom dresu! Izjednačio se vratar Juventusa na taj način sa španjolcem golmanom Ikerom Casillasom na prvom mjestu europske ljestvice kad su u pitanju nastupi za nacionalnu momčad.

No, budući da je David de Gea čvrsto ugrabio španjolsku ‘jedinicu’ ispred Casillasa, jasno je da će Buffon uskoro biti sam na vrhu ljestvice. Buffon je za Azzurre debitirao 1997. godine, devet godina kasnije je osvojio naslov svjetskog prvaka, a zasad još uvijek ne razmišlja o oproštaju.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr