FIFA PRED VELIKOM ODLUKOM / Hoćemo li SP gledati svake dvije godine? 'Previše je besmislenih utakmica. Ovakav raspored je neodrživ'

Takva ideja vrlo brzo dobila brojne suparnike

8.9.2021.
22:59
Igor Kralj/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gianni Infantino, predsjednik Međunarodne nogometne organizacije, otvorio je nekoliko intrigantnih tema na sastanku u Dohi.

Naime, Infantino i čelnici FIFA-e nalaze se u Dohi gdje nogometna organizacija provodi dio vlastite studije o tome koliko je izvedivo i praktično održavanje Svjetskog prvenstva svake dvije godine.

Premda je takva ideja vrlo brzo dobila brojne suparnike (od članova Europske nogometne organizacije, Međunarodnog olimpijskog odbora…) Infantino je izjavio:

"Proučavamo kalendar i savjetujemo se sa svima. Dakako, u svemu tome prvenstveno želimo čuti glas samih protagonista, odnosno, igrača i trenera. Ništa ne bih želio u startu odbaciti kao ideju“, rekao je Infantino.

Brojni suparnici ovakve ideje prvenstveno ne žele od nečega „posebnoga kao što je Svjetsko prvenstvo i zato se, kao i Olimpijske igre, održava svake četiri godine“ učiniti nešto „posve obično“.

Uz ovu temu Infantino je spominjao i natrpanost nogometnog kalendara te sve veću isprepletenost klupskih i reprezentativnih obaveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Previše je besmislenih utakmica i sadašnji kalendar je dosegnuo neke limite. Ovakav raspored je neodrživ. Moramo imati jedinstven sustav koji će smisleno razlučivati klupske od reprezentativnih utakmica“.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali