rtl istražio / Rijeka u Ligu prvaka s mini stadionom na Rujevici: gdje je zapela gradnja velebne Kantride?

Dom prvaka, riječka Rujevica, mogla bi postati jedan od najmanjih stadiona u Ligi prvaka. Užurbano se nadograđuje sjeverna tribina za još 2 tisuće mjesta. No što je s povratkom na neprežaljenu Kantridu?

26.5.2017.
18:56
VOYO logo

Navijačku buku na riječkoj Rujevici zamijenila je buka bagera – užurbano se gradi sjeverna tribina. 

Sve će biti spremno do Lige prvaka, kako bi Rijeka, u skladu s propisima, mogla ugostiti zvučne europske protivnike. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U konstantnoj smo komunikaciji s UEFA-om, znate i sami duže vrijeme komuniciramo koliko su svi ti parametri koje UEFA nameće bitni, jedan od njih je, naravno, i broj ljudi na tribini", Vlado Čohar, generalni direktor HNK Rijeke.

Kapacitet Rujevice nakon radova bit će osam i pol tisuća mjesta. Time će se zadovoljiti svi UEFA-ini uvjeti. Mnogi Riječani voljeli bi da je povijesno prvenstvo osvojeno na Kantridi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbitnije je da je Rijeka prvak, osobno moje mišljenje, meni bi bilo draže da se to slavilo na Kantridi, ali glavno da je Rijeka prvak", kaže Tomislav iz Rijeke. 

Stadion na kojem su slavile i plakale generacije. Zbog stijena iz kojih je niknuo CNN ga je proglasio jednim od najneobičnijih na svijetu, Eurosport svrstao na šesto mjesto od 13 najljepših… Na ljestvici Riječana Kantrida je nenadmašna, upravo zbog toga pogodna i za politička prepucavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je generalni urbanistički plan usvojen prije tri godine, kad je investitor tražio, danas bi nogometni klub Rijeka slavio na novom stadionu, na novom kompleksu Kantrida", Hrvoje Burić, kandidat za riječkog gradonačelnika.

"Što se tiče dokumentacije, Kantrida se mogla početi graditi prije dvije godine, ako se radilo samo o stadionu i tako je bilo dogovarano s investitorom. U međuvremenu je investitor, što ja, naravno, razumijem, promijenio planove i uz stadion želi izgraditi hotel i poslovno trgovački centar", Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to je, kaže, riješeno. Investitor treba ishodovati potrebne dozvole. Dio prostora za gradnju nalazi se na pomorskom dobru, što je u nadležnosti države. Riječani još imaju strpljenja.

Usprkos nedoumicama oko obnove starog stadiona, igrali Riječani na Kantridi ili Rujevici - Oni su prvaci! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo