PAROVI POLUFINALA OI /

Francuzi u velikom okršaju izbacili Argentinu: Evo tko će u borbu za medalje

Image
Foto: Profimedia

Argentina je u nastavku imala daleko veći posjed, uputila je više udaraca, međutim nije uspjela zatresti mrežu Guillaumea Restesa

2.8.2024.
23:34
Profimedia
VOYO logo

U najzanimljivijem susretu četvrtfinala olimpijskog nogometnog turnira Francuska je u Bordeauxu pobijedila Argentinu sa 1-0.

Image
TOLJ PODBACILA /

Fantastična Sandra Elkasević iz prvog hica izborila finale u Parizu

Image
TOLJ PODBACILA /

Fantastična Sandra Elkasević iz prvog hica izborila finale u Parizu

Pogodak odluke zabio je 27-godišnji napadač Crystal Palacea Jean-Philippe Mateta već u petoj minuti susreta. Argentina je u nastavku susreta imala daleko veći posjed lopte (62/38), uputila je više udaraca (15/9), međutim nije uspjela zatresti mrežu Guillaumea Restesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je u samoj završnici zabila i drugi gol, ali je pogodak Michaela Olisea poništen zbog prekršaja u napadu. Francuska će u polufinalu igrati protiv Egipta koji je nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Paragvaj sa 5-4 nakon što je susret završio 1-1.

Paragvaj je poveo u 71. minuti golom Diega Gomeza, a izjednačio je Ibrahim Adel u 88. minuti. Prilikom izvođenja jedanaesteraca presudio je promašaj Marcela Pereza u drugoj seriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije su plasman u polufinale izborili Španjolska i Maroko. Španjolska je u Lyonu pobijedila Japan sa 3-0, dok je Maroko u Parizu porazio SAD sa 4-0.

"Furija" je povela u 11. minuti golom Fermina Lopeza, a napadač Barcelone je u 73. minuti zabio i drugi gol. Konačnih 3-0 postavio je Abel Ruiz u 86. minuti. Španjolska, koja ima olimpijsko zlato iz Barcelone (1992), te dva srebra (Tokio, Sydney) u polufinalu će igrati Maroka koji je sa 4-0 porazio SAD.

Najveći je to uspjeh marokanske olimpijske reprezentacije koja u dosadašnja četiri olimpijska nastupa (1992, 2000, 2004, 2012) nije prošla skupinu. Maroko, kojeg vodi bivši igrač Porta Tarik Sektioui, je poveo u 29. minuti golom Soufianea Rahimija iz jedanaesterca. Za 28-godišnjeg krilnog napadača Al Aina bio je to već peti gol na turniru i uvjerljivo je vodeći strijelac.

Na 2-0 je u 63. minuti povisio napadač Villarreala Ilias Akhomach, da bi branič PSG-a i jedan od trojice igrača starijih od 23 godine, Achraf Hakimi u 70. minuti povisio na 3-0. Konačnih 4-0 postavio je El Mehdi Maouhoub iz još jednog kaznenog udarca u 90. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba polufinalna susreta su 5. kolovoza. Španjolska i Maroko će igrati u 18.00 u Marseilleu, dok će Egipat i Francuska igrati u Lyonu od 21.00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo