'To će biti katastrofa za cijelu zemlju, ne samo za nogomet'

Nogometaši Francuske u petak će gostovati u Kijevu gdje će protiv Ukrajine odigrati prvu dokvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

15.11.2013.
8:35
VOYO logo

Papirnati je favorit francuska reprezentacija, no i svim igračima te momčadi je itekako jasno da će se morati gadno pomučiti kako bi osigurali igranje na novom Mundijalu.

"Samo ne smijemo pokazati strah na terenu, niti u prvoj, niti u drugoj utakmici", rekao je najbolji francuski nogometaš Franck Ribery u razgovoru za službenu internet-stranicu FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se ne plasiramo na Svjetsko prvenstvo, to će biti katastrofa za cijelu zemlju, ne samo za nogomet. Mi o tome uopće ne razmišljamo. Naravno da će biti teško, Ukrajina je itekako dobra i tvrda momčad, ali mi moramo otputovati u Brazil", poručio je nogometaš minhenskog Bayerna.

Oči nogometnog svijeta će biti uperene i na dvoboj u Lisabonu gdje Portugal dočekuje Švedsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/pdngqEVvb04

Jedna velika zvijezda neće putovati u Brazil, a u utorak ćemo znati hoće li to biti Cristiano Ronaldoili Zlatan Ibrahimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Ck5P30zC3Z0

Ibrahimović je za svoju reprezentaciju u ovim kvalifikacijama zabio šest golova, a Ronaldo četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zlatan je za mene svjetski broj jedan, a naravno da će ove utakmice biti i obračuni igrača svjetske klase. Zlatan treba podršku suigrača i ako ju dobije može odlučiti utakmicu. U posljednje vrijeme zabija i to je dobro za nas. No, i Ronaldo trese mreže tako da bih rekao da su jednaki u formi", rekao je uoči utakmice švedski izbornik Erik Hamren.

U preostala dva dvoboja europskih kvalifikacija sastaju se Island i Hrvatska te Grčka i Rumunjska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na službenoj internet stranici Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) se uoči prvih utakmica nalazi anketa s pitanjem koja reprezentacija ima najveće šanse za prolaz prema Brazilu.

Gledajući postotke zaključuje se kako su čitatelji FIFA-ine stranice za pobjednike utakmica odabrali Francusku, Portugal, Hrvatsku i Grčku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je dobila veliku prednost u odnosu na Island (13.67-2.48 posto). Isto tako, Francuska je po mišljenju glasača veliki favorit protiv Ukrajine, kao i Portugal protiv Švedske. Po njihovom će mišljenju najneizvjesnije biti u utakmici Grčke i Rumunjske, a blagi su favoriti Grci.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo