FIFA OBJAVILA NOVU LJESTVICU: / Hrvatska i dalje ispred Engleske, napredovao bitan suparnik Vatrenih sa nadolazećeg SP-a

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U odnosu na prošlo izdanje ljestvice Hrvatska nije mijenjala svoju poziciju

15.2.2018.
11:28
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je na 15. mjestu na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici koja je objavljena u četvrtak, dok prvo mjesto i dalje drže aktualni svjetski prvaci Njemačka. Na drugom mjestu je Brazil, treći je Portugal, a četvrta Argentina koja je jedan od suparnika Hrvatskoj u skupini F na svjetskom prvenstvu Rusiji koje počinje 14. lipnja.

Ova ljestvica, na kojoj nema promjena među prvih 15 reprezentacija, objavljena je nakon mjeseca u kojem nije bilo puno međunarodnih utakmica, odigrane su samo 34 prijateljske utakmice, od čega 28 u Africi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island prema vrhu, Nigerije kliznula

Jedna od značajnijih promjena na ljestvici je napredak Islanda, hrvatskog suparnika u skupini na svjetskom prvenstvu u Rusiji, sa 20. na 18. mjesto, što je najbolji ranking u povijesti te male zemlje. Nigerija, zadnji hrvatski suparnik iz skupine F, ubilježio je pad od jednog mjesta i sada je na 52. poziciji na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici.

Suparnici 'Vatrenih' u Ligi nacija u kojoj natjecanja počinju u rujnu Španjolska i Engleska nalaze se na šestom i na 16. mjestu kao i prošli mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/FIFA
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo