FASCINANTNI RONALDO: / Ovo je sve što trebate znati o njegovom čudesnom pothvatu

Image
Foto: AFP

Ponajbolji svjetski nogometaš Cristiano Ronaldo u srijedu se još jednom pobrinuo da pozornost svjetskih medija usmjeri na sebe. Ostvario je doseg kakav polazi za rukom malo kojem nogometašu.

30.9.2015.
21:54
AFP
VOYO logo

Na gostovanju kod Malmöa u 2. kolu Lige prvaka Ronaldo je doveo Real Madrid u vodstvo i ujedno postigao jubilarni 500. pogodak u karijeri! U drugom je poluvremenu dodao još jedan, tako da ih sada na kontu ima 501! Ovdje govorimo isključivo o službenim utakmicama, bilo za klubove u kojima je igrao, bilo za reprezentaciju.

Najviše zabio Sevilli

Za takav su mu pothvat trebale 753 utakmice, a golove je rasporedio ovako: za Real Madrid 323, za Manchester United 118, za Sporting 5, a za reprezentaciju Portugala 55. Najveća 'žrtva' Ronaldove ubojitosti zasad je Sevilla protiv koje je Ronaldo postigao 21 pogodak, Getafeu je zabio 18, Barceloni, Atletico Madridu i Malagi po 15...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desnom je nogom postigao 326 golova, lijevom 90, glavom 83, a drugim dijelovima tijela 2. Unutar šesnaesteraca je zabio 418 pogodaka (81 s bijele točke), a izvan 83 (45 izravno iz slobodnih udaraca). U dva je navrata postigao po pet golova na jednoj utakmici, triput je zabio četiri pogotka, 32 puta tri, 88 puta dva i 207 puta po jedan gol. Gledamo li kalendarske godine, najefikasniji je bio 2013. kada je postigao nevjerojatnih 69 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo svemu ovome i da je Ronaldo u Malmöu dostigao i Realovu legendu Raula. Obojica su u dresu Kraljevskog kluba zabila po 323 gola, ali samo je pitanje dana kada će Portugalac sam izbiti na vrh poretka. Osim toga, Ronaldo je u srijedu prestigao Raula kao igrač koji je zabijao u najviše utakmica Lige prvaka (57).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo