ZANIMLJIV PODATAK / Evo u čemu je Hajduk bolji od Villarreala: Nije sve tako crno za Bijele

Image
Foto: HNK Hajduk Split

Hajduk se nada pobjedi protiv Villarreala kojom bi ušao u skupinu Konferencijske lige jer 12 godina čeka na igranje grupne faze nekog europskog natjecanja

25.8.2022.
11:14
HNK Hajduk Split
VOYO logo

Španjolski nogometni klub Villarreal odigrat će u četvrtak u Splitu uzvratnu utakmicu a Hajduk će od 21 sat pokušati nadoknaditi poraz od 2-4 iz prve utakmice odigrane prije tjedan dana u Valenciji te ući u skupinu Konferencijske lige. Žuta podmornica je uplovila u španjolsku prvu ligu 1998. godine nakon što je većinski udio u klubu kupio lokalni poduzetnik Fernando Roig.

Image
PLAY-OFF KONFERENCIJSKE LIGE /

Hajduk je hrabro pao! Villarreal bolji i u uzvratu, Poljud Bile ispratio pljeskom

Image
PLAY-OFF KONFERENCIJSKE LIGE /

Hajduk je hrabro pao! Villarreal bolji i u uzvratu, Poljud Bile ispratio pljeskom

Ono u čemu je Hajduk bolji

Hrvatski predstavnik bi u slučaju bilo kakve pobjede došao do svojeg 100. trijumfa u Europi iz 230. nastupa, a Villarreal će utakmicom protiv Hajduka ući u među klubove koji u europskim natjecanjima bilježe 200 nastupa. Bijeli su po tome iskusnija momčad u Europi, no kvaliteta je na strani Španjolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada sam ja 2002. došao iz Brazila u ovaj grad s oko 50.000 stanovnika nisam niti sanjao da bih mogao završiti u europskom klubu”, rekao je Marcos Senna, aktualni direktor kluba i bivši igrač s 363 nastupa. “U početku smo se borili da ne ispadnemo u drugu ligu. Sve što smo ostvarili nakon toga je nevjerojatno”, rekao je Roig .

Sa zagrebačkim Dinamom je odigrao 0-2 i 3-0 u Europa ligi 2010. pa opet u četvrtfinalu tog natjecanja jedanaest godina kasnije kada je pobijedio s 1-0 i 2-1. Hajduk se dosad pet puta susretao sa španjolskim klubovima ali ih nije uspijevao preskočiti u eurokupovima. Valencia, Atletico Madrid, Mallorca i Deportivo bili su previsoke prepreke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk se nada pred svojim navijačima pobjedi nad Villarrealom kojom bi ušao u skupinu Konferencijske lige jer 12 godina čeka na igranje grupne faze nekog europskog natjecanja. Villarrealu, koji je u proteklih 20 godina odigrao u prosjeku 10 europskih utakmica po sezoni, cilj je osvojiti Konferencijsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo