PLAY-OFF KONFERENCIJSKE LIGE / Hajduk je hrabro pao! Villarreal bolji i u uzvratu, Poljud Bile ispratio pljeskom

Image
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Utakmicu pratite uživo tekstualnim prijenosom na našem portalu

25.8.2022.
10:25
Bruno Fantulin/PIXSELL
VOYO logo

Villarreal je i drugi put u play-offu Konferencijske lige bio bolji od Hajduka te je nakon 4-2 na domaćem terenu u uzvratu, na Poljudu, svladao splitsku momčad 2-0 (1-0).

Pred prepunim Poljudom i u odličnoj atmosferi Hajduk je jednako tako odigrao prvo poluvrijeme, ali je u svemu nedostajala egzekucija brojnih prilika. Na drugoj strani u 37. minuti je pogodio Pedraza, a u 56. uz veliku pomoć vratara Hajduka Lovre Kalinića i Chukwueze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je mogla početi šokantno za Hajduk. U 3. minuti je pogriješio Melnjak, a na pladnju je domaću mrežu imao Baena, no vodstvo gostiju je spriječio vratar Hajduka Kalinić.

Image
HAJDUK - VILLARREAL /

30 tisuća navijača! Poljud ispunjen do posljednjeg mjesta: Pogledajte atmosferu prije početka utakmice

Image
HAJDUK - VILLARREAL /

30 tisuća navijača! Poljud ispunjen do posljednjeg mjesta: Pogledajte atmosferu prije početka utakmice

Nakon toga uslijedila je odlična igra Hajduka u kojoj su se nizale prilike pred španjolskim vratima. U 8. minuti, nakon ubačaja Sahitija, opasno je glavom zaprijetio Livaja, ali je i promašio. U uvodnih sedamnaest minuta Livaja je čak pet puta pucao prema vratima Reine. Nakon pokušaja glavom uslijedilo je lijepo primanje lopte prsima i solidan udarac. Potom je zaprijetio nakon kornera pa lukavo sa središta terena i na kraju, najopasnije u 17. minuti, ali je s 20 metara topovski pucao i malo promašio željeni cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je u uvodu utakmice uistinu igrao nadahnuto. Svi su igrači bili rastrčani, Splićani se nisu bojali žestoko napasti prošlosezonskog polufinalistu Lige prvaka. Nakon silnih pokušaja Livaja gostujućeg vratara su testirali Biuk i Sahiti.

Do kraja poluvremena gosti su uspjeli primiriti Hajduk i zaustaviti silne nalete Splićana, a potom su i poveli. U 37. minuti Alfonso Pedraza je uz pomoć vratnice, iskosa, pogodio za 1-0 gostiju i povećanje na ukupnih 5-2. Do kraja poluvremena još je jednom pokušao Livaja, ovaj put iz slobodnog udarca, ali je i tada lopta tek fijuknula pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak susreta bolje je otvorio Villarreal koji je nakon nekoliko solidnih pokušaja u 56. minuti povećao prednost na 2-0. No, pritom mu je pomogao domaći vratar Lovre Kalinić koji je trebao lakoćom zaustaviti udarac Chukwuezea s vrha šesnaesterca. No, lopta se nekako odbila od Kalinićevih ruku i završila u mreži.

Potom je Villarreal primirio igru, a igrači Hajduka su ostali bez snage i entuzijazma koji ih je vodio kroz prvih 45 minuta. No, i u tom periodu solidne su šanse imali Mlakar i Biuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč silnom trudu Hajduk do kraja nije uspio doći do počasnog gola, a u samom finišu Morales je promašio savršenu priliku za 3-0.

Hajduk se time kao pretposljednji hrvatski klub oprostio od Europe te se do kraja sezone u potpunosti okreće obvezama u hrvatskim okvirima. Jedini predstavnik hrvatskog nogometa u Europi ostaje tako Dinamo u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sofascore
Image
Foto: Sofascore

UŽIVO:

Hajduk - Villarreal 0:2 (2:4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk: Kalinić - Mikanović, Awaziem, Elez, Melnjak - Grgić, Fossati - Sahiti, Krovinović, Biuk - Livaja

Villarreal: Reina - Femenia, Mandi, Cuenca, Pedraza - Chukwueze, Parejo, Coquelin, Baena - Lo Celso, Jackson

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Sada svi već čekaju kraj dvoboja. Hajduk je poražen i u drugom susretu protiv Villarreala, ali cijeli Poljud pjeva i pozdravlja svoju momčad gromoglasnim pljeskom.

86' Sad su Španjolci mogli postići još jedan pogodak. Morales je ostao potpuno sam, ali reagira puno lošije no što je to činio u Valenciji i propada ova prilika za žute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Zaprijetio je Villarreal nakon dugo vremena. Probio je Chukwueze i vratio za Pareja koji puca visoko preko vrata.

79' Sada je Biuk sjajno pucao prema Reini no iskusni Španjolac krajnjim naporom odbija njegov šut. Mlado krilo Splićana sjajno igra i danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' Opet je skočio cijeli Poljud! Biuk je ubačajem prebacio sve u kaznenom prostoru. Lopta dolazi do Awaziema koji ulazi u dribling i puca, a u odbijancu je izgledalo kao da je obrambeni igrač Žutih igrao rukom no ponovljena snimka pokazuje da je sve bilo čisto.

70' Iako je jasno da Hajduk nema šanse više da prođe dalje, pjesma s tribina ne prestaje. I dalje se ori 'Hajduče, Hajduče'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' Dobra prilika Mlakara. Slovenac je ušao u kazneni prostor i snažno pucao iskosa, ali odlazi pokraj vratnice. Odmah na drugoj strani preko Moralesa prijeti Villarreal no Elez čisti opasnost.

64' Od drugog pogotka Villarrreala se utakmica umrtvila. Hajduk je malo fizički pao, a Španjolci nemaju razloga jurišati naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' Gužva pred vratima Španjolaca koju je Livaja pokušao iskoristiti škaricama no nije bio dovoljno precizan.

56' Povećava Villarreal prednost na 0:2. Do sada je spašavao, a sada je teško kiksao Lovre Kalinić. Chukwueze je pucao, a Kalinić jako loše reagirao i lopta se zakoprcala u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' Nova velika šansa za Villarreal! Opet odbijanac u kaznenom prostoru Hajduka koji dolazi do Pedraze. On špicem puca, ali Kalinić fantastično brani.

47' Odlična prilika za Španjolce! Sada je ponovno sijevnula kontra Žutih, Capue je pronašao Lo Celsa koji baca obranu Hajduka po podu, ali Elez čisti s crte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

45' Gotov je prvi dio. Splićani su imali pregršt dobrih prilika, ali gosti na odmor idu s prednošću.

42' Neće lopta u gol! Livaja je imao slobodan udarac s 23,24 metra. Pucao je odmjereno, ali prolazi tik pokraj vratnice. Hajduk nema sreće

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Gool! Prvi ozbiljniji napad Villarreala nakon dugo vremena završio je pogubno po Hajduk. Pedraza je ušao u kazneni prostor koji ostaje licem u lice s Mikanovićem. Hajdukov bek prvi udarac blokira, ali lopta ostaje kod igrača španjolske momčadi koji odmjerenim udarcem u suprotni kut od vratnice zabija za 0:1

32' Sada sporna situacija na Poljudu. Livaja je izbio sam pred vrata Reine, ali zastavica je dignuta. Ovo nije izgledalo kao zaleđe. Odluka je popraćena žestokim zvižducima s tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' Hajduk ne posustaje. Sada je Biuk probio Pedrazu i s ruba kaznenog prostora snažno puca, ali brani Reina. Bijeli imaju već 8 udaraca i bolja su momčad na početku.

20' Coquelin je zaradio žuti karton zbog grubog faula na Grgiću. Ranije je požutio Mikanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' Kakva dva pokušaja Livaje u manje od minute. Prvo je s centra vidio istrčalog Reinu no iskusni vratar stiže na vrijeme na svoja vrata. Potom Hajduk uzima odmah loptu, a Livajin snažan udarac prolazi jako, jako blizu vratnice.

16' Sahiti uzima loptu Femeniji i pravi nered u obrani Villarreala, ali njegov udarac sa 15 metara nije dovoljno jak da savlada Reinu.

14' Hajduk je opasan. Bijeli su dobro kombinirali na centru, a onda je Melnjak sjajnom loptom nalazi Livaju. Napadač Hajduka lijepo prima, ali njegov udarac lijevom nogom blokira Cuenca. Iz kornera se nije rodilo ništa dobro.

11' Novi dobar izlazak Hajduka. Pronašao je Fossati Mikanovića na krilu, a on kombinira s Livajom i Grgićem koji ostavlja opet Fossatiju. Talijanov udarac neutralizira španjolski blok

7' Bježi Sahiti po desnom krilu, ali obrana izbacuje u korner. Stoperi Villarreala izbacuju nabacivanje Krovinovića koje prihvaća Sahiti i ubačajem nalazi Livaju koji puca desetak centimetara od vrata

5' Pokušao je Fossati naći Livaju dugom loptom, ali je taj pas predug.

4' Nova dobra prilika za Španjolce. Sada su Žuti kombinirali na svojoj lijevoj strani, a na ubačaju je prvi Coquelin ali puca preko vrata.

3' Kakva obrana Kalinića! Velika pogreška u otvaranju. Melnjak je dodao Jacksonu, on nalazi Baenu koji snažno puca s 8 metara, ali Kalinić fantastično brani!

0' Počela je utakmica na Poljudu. Prvi napad ima Villarreal.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Splitski Hajduk večeras od 21 sat dočekuje španjolski Villarreal u uzvratnoj utakmici play-offa za Konferencijsku ligu. U prvoj utakmici je završilo 4-2 za Španjolce koji su opravdali ulogu favorita, no nije Bijeli nisu bili uništeni ili nešto slično. Bijeli su pružali otpor jednoj od najboljih momčadi u Europi zadnje dvije godine.

Nemaju što izgubiti

Puno je razloga za optimizam uoči uzvrata, prije svega to što Hajduk nema što izgubiti jer je stvarno dobio iznimno teškog suparnika. Poljud će biti rasprodan, a ovo je odlična prilika da se Bijeli pokažu u najboljem svijetlu ispred domaćih navijača. Trener Hajduka vjeruje da njegov sastav može nadigrati Žutu Podmornicu.

"Mislim da se vidi napredak u odnosu na prošlu godinu. Lani smo još učili i sanjali velike utakmice, a sada takvu igramo. Sutra moramo izaći s čistom glavom, otvorenim srcima i dati sve od sebe. Ako svih 11 igrača pa i zamjene daju 100 posto možemo ih nadigrati", rekao je.

Nada umire posljednja

"Moramo samo biti mirni i vjerovati da možemo igrati protiv Villarreala. Čuda su uvijek moguća ako damo sve od sebe, a tu su i navijači. U posljednjoj ligaškoj utakmici protiv Lokomotive nismo bili uvjerljivi u završnoj trećini, mučili smo se, ali sutra će biti drugačije. Igrat ćemo protiv momčadi koji voli držati loptu zato moramo biti strpljivi, čekati našu priliku, biti fokusirani. Jedan detalj će odlučivati", poručio je.

Dario Melnjak s nestrpljenjem čeka današnji susret.

"Dobro smo se pripremili, a kad te uzme adrenalin, nema umora. Sutra treba dobro nagaziti od prve minute, izdržati i njihov pritisak, a kad imamo loptu zabiti dva, možda i više, golova", izjavio je lijevi bočni Hajduka.

Utakmicu pratite uživo tekstualnim prijenosom na našem portalu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo