DINAMO JE PRVAK HRVATSKE / Čačić boysi srušili Šibenik i uništili snove Splićana o naslovu prvaka, Tolić i Bočkaj osigurali novi trofej Modrima

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dinamo je kolo prije kraja osigurao naslov prvaka

15.5.2022.
18:40
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama osigurali su 23. naslov prvaka Hrvatske nakon što su u susretu 35. kola Prve HNL na gostovanju pobijedili Šibenik sa 2-0 i kolo prije kraja pobjegli Hajduku na nedostižna četiri boda prednosti.

Nogometaši Dinama imali su jasnu situaciju uoči gostovanja na Šubićevcu. Pobjeda im je osiguravala 23. naslov prvaka pri čemu peti u nizu, dok su remi ili poraz odluku odgađali za zadnje kolo i najveći hrvatski derbi protiv Hajduka iduće subote na stadionu Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modri" nisu dozvolili iznenađenje, opravdali su ulogu favorita i pobjedom zaključili priču. Uoči zadnjeg kola i derbija na Maksimiru, Dinamo ima nedostižna četiri boda više od Hajduka.

Image
PAKLENA ATMOSFERA /

Stigli prvi kadrovi sa Šubićevca! Gori na tribinama, Boysi su u transu

Image
PAKLENA ATMOSFERA /

Stigli prvi kadrovi sa Šubićevca! Gori na tribinama, Boysi su u transu

Strijelci za Dinamo bili su Marko Tolić (39) i Petar Bočjak (53).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počelo je prijetnjom Šibenika u drugoj minuti. Ivica Vidović je pucao s ruba kaznenog prostora, no Dominik Livaković je bio spreman. Uzvratio je Mislav Oršić u sedmoj minuti, no Lovre Rogić se nije dao iznenaditi. U 12. minuti vidjeli smo novu priliku gostiju, no Oršić je bio prekratak u petercu nakon prizemnog ubačaja Tolića s krila.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

BBB

Šibenik je mogao šokirati Dinamo u 27. minuti. Eros Grezda je iskoristio grešku neoprezne obrane Dinama, te se sjurio prema Livakoviću. No u situaciji jedan na jedan kao pobjednik je izašao Dinamov vratar. Bila je to sasvim sigurno  najbolja prilika u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna za veliki promašaj je stigla u 39. minuti. Dario Špikić je ubacio s desne strane, a Tolić u gužvi zabio za 1-0.

Dinamo je dominantnije krenuo i u nastavak susreta i već u 53. minuti je bilo 2-0. Bočkaj je fantastičnim golom iz slobodnog udarca gurnuo Dinamo ka novoj tituli. Rogić je ostao ukopan u mjestu i samo pogledom mogao ispratiti kako lopta ulazi u njegove lijeve rašlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 57. minuti vidjeli smo još jedan opasan napad Dinama, no Arijan Ademi je prebacio gol. Dvadeset minuta prije kraja susreta Bad Blue Boysi su bakljadom izazvali kraći prekid utakmice, a u 81. minuti je došlo i do ružnih scena i naguravanja igrača koje su započeli Grezda i Ristovski. Nakon što se situacija primirila više nije bilo previže uzbuđenja i slavlje igrača Dinama je moglo početi.

U prvom nedjeljnom susretu Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Lokomotivu sa 1-0 osiguravši treće mjesto u prvenstvu. Domaćin je posve zasluženo stigao do pobjede, a pogodak odluke zabio je Mihael Žaper u 26. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je već u četvrtoj minuti imao odličnu priliku. Fućak je ubacio s lijevog krila, Caktaš je pucao, ali je Nevistić obranio njegov udarac.

U 13. minuti je zaprijetio Fućak, ali nije bio precizan. U 20. minuti gosti su uputili prvi udarac prema osječkim vratima. Aliyu je pucao s ruba kaznenog prostora, ali nije to bila ozbiljnija prijetnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

BBB

Osijek je zasluženo poveo u 26. minuti. Lovrić je izveo korner, Jurčević nije najbolje pucao, ali je lopta na drugoj stativi došla do Žapeta koji je zabio svoj peti pogodak ove sezone u HNL-u.

Korak do drugog pogotka Osijek je bio u 59. minuti, no Fiolić je pogodio gredu. Lokomotva je mogla izjednačiti u 71. minuti, no Kulenović nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči posljednjeg kola Dinamo vodi na ljestvici sa 76 bodova, Hajduk ima 72, Osijek na trećem mjestu 68, a Rijeka je četvrta sa 62 boda. Slijede Lokomotiva (46), Gorica (44), Slaven Belupo (36), Šibenik (32), Istra 1961 (28), te Hrvatski dragovoljac (19).

U posljednjem kolu u subotu 21. svibnja sastaju se Dinamo - Hajduk, Gorica - Osijek, Lokomotiva - Šibenik, Istra 1961 - Slaven Belupo, te Rijeka - Hrvatski dragovoljac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Šibenik - Dinamo 0:2

Šibenik: Rogić; Mesa, Bilić, Kvasić, Attys - Skorup, Ćurić, Vidović, Mina - Grezda, Marin

Dinamo: Livaković; Lauritsen, Šutalo, Bočkaj, Ristovski - Ademi, Ivanušec, Tolić - Špikić, Oršić, Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-------------------------------------------

Kraj

81' Zaiskrilo je na travnjaku između igrača Šibenika i Dinama. Grezda je napravio grub prekršaj, a onda je Ristovskog udario ida bi nakon toga nastao kaos. Na koncu je Grezda opalio i Menala. Situacija je završila žutim kartonima koje je pokazao Grezdi, Biliću i Ristovskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Nastavila se utakmica.

71' Zbog bakljade Boysa prekinuta je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' GOOL Bočkaj je fenemenalnim udarcem iz prekida pospremio loptu o gornji lijevi kut vratara Rogića, koji nije mogao ništa osim ispratiti je pogledom. Kakva golčina je to bila.

48' Petković je probao iz slobodnjaka iznenaditi Rogića, lopta je završila u živom zidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Andrić je ušao umjesto Tolića.

Drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

39' GOOOL Marko Tolić zabio je za vodstvo Dinama. Špikić je ubacio u peterac, a u gužvi je Tolić uspio doći do lopte i pospremiti ju u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' Ivanušec je pokušao iznenaditi Rogića, gađao je donji desni kut, no nije bio točan taj pokušaj.

31' Šibenik je opet zaprijetio. Marin je tukao, ali se lopta odbila od bloka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' Tolić je ubacio, ali Šutalo nije uspio doći do lopte u petercu.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

BBB

26' Eros Grezda išao je sam prema Livakoviću, ali je vratar Dinama fenomenalno reagirao i obranio. Čudo je sada spasilo Modre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' Nema većih prilika, Dinamo dominira, ali nije stvorio ozbiljniju priliku.

12' Tolić je ubacio na peterac, ali Oršić je zakasnio.

11' Petković je bio u dobroj prilici, ali je njegov udarac s 15-ak metara završio preko gola.

8' 'Ooooooooooooo volim te Dinamo', grmi s tribina.

7' Prva prijetnja Dinama. Oršić je lukavo iskosa pokušao prebaciti preko vratar, ali je Rogić dobro reagirao i izbio u korner.

2' Livaković je zaustavio dobar pokušaj Vidovića. Tukao je iz daljine dobro, lpta je išla u sami kut, ali Livaković se lijepo ispružio i spasio Modre.

1' Boysi viču 'hoćemo pobjedu'. Paklena atmosfera je na tribinama.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

BBB

1' Počela je utakmica. Na tribinama je ludnica. BBB-i i Funcuti zajednosuz zapjevali: 'Jedna će Torcida plakati ovu noć, je*i se, je*i, Splite, Dinamo šampion'

19:00 - Pogledajte prizore ispred stadiona:

18:13 - Ante Čačić i igrači provjerili su teren uoči utakmice.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

18:00 - Stigli su sastavi, Petković igrao od prve minute.

17:21 - A da je euforija velika, potvrdili su i navijači Dinama koji danas dolaze u Šibenik proslaviti titulu. Kupili su sve dostupne ulaznice za posljednje gostovanje Modrih ove sezone.

"Ovim putem obavještavamo navijače o tome da su za utakmicu 35. kola HT Prve lige HNK Šibenik - GNK Dinamo na stadionu Šubićevac rasprodane sve ulaznice za gostujući sektor za navijače Dinama", javili su iz Maksimira.

Dinamo ide na pobjedu

Radi se o 638 ulaznica za gostujući dio tribine na Šubićevcu, koji prima svega 3500 navijača. Domaćini su pak odlučili povećati kapacitet gostujuće tribine zbog prevelikog interesa.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo - Šibenik

"Učinit ćemo sve da vratimo naslov prvaka u Zagreb. Svjesni smo da imamo sve u svojim rukama. Vidim ozbiljnost u igračima", kratko je rekao trener Dinama Ante Čačić, dok Šibenikov Dean Računica tvrdi:

"Igrat ćemo za sebe, a ne za Hajduk. Pritisak je velik i može biti problema, ali to može biti i veliki poticaj. Želimo rasteretiti igrače kako bi odigrali što bolje možemo jer samo tako možemo pomrsiti račune Dinama. Mi igramo za sebe i želimo pokvariti planove Dinama".

Utakmicu koja bi mogla odlučiti ovu nevjerojatnu utrku u HNL-u, možete pratiti od 19:05 na programu Arenasport 1.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo