PETKOVIĆ NAJAVIO KLJUČNU UTAKMICU NA EURU / 'Odigrali smo ispod očekivanja. Ja nisam tipični napadač, bilo bi bolje da sam sebičniji...'

Image
Foto: Profimedia

Na press konferenciji u petak u Rovinju bila su dva hrvatska reprezentativca, Bruno Petković i Joško Gvardiol

20.6.2021.
11:20
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak će u utakmici protiv Škotske tražiti plaman u sljedeću fazu na Europskom prvenstvu.

Image
ŠKOTI SE BOJE MODRIĆA I KOVAČIĆA /

Njihov izbornik otkrio plan za okršaj s Vatrenima; 'Ako se to dogodi, onda ćemo pobijediti i proći dalje'

Image
ŠKOTI SE BOJE MODRIĆA I KOVAČIĆA /

Njihov izbornik otkrio plan za okršaj s Vatrenima; 'Ako se to dogodi, onda ćemo pobijediti i proći dalje'

U nedjelju su na press konferenciji u Rovinju taj susret najavila dva reprezentativca, Bruno Petković i Joško Gvardiol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je na novinarska pitanja odgovarao Petković koji se za početak osvrnuo na svoje igre u dosadašnjem tijeku turnira.

"Mislim da smo odigrali ispod očekivanja. Općenito govorim o igri, o našim mogućnostima i onome što smo pokazali. Nisam na razini koju od sebe očekujem. Javnost vjerojatno očekuje više nego ja, ali ne mogu ne naglasiti da nikad nije izostajalo borbe, trke ni želje. Ništa nije nedostajalo od onih faktora po kojima možete reći da se ne gine za dres", rekao je Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taktičke promjene

Napadač Vatrenih potom se osvrnuo na dvoboj sa Škotima, u kojemu bi Vatreni mogli zaigrati u izmijenjenom sastavu.

"Naravno, bit će drugačije neke kretnje i taktičke stvari. No, nas je ovdje 26, ne vjerujem da će se netko postaviti da on treba igrati. Imamo momčad koja je iznad svakog pojedinca i trebamo se ponašati tako. Svaki igrač treba imati poštovanje prema kolegama, ja nikad neću reći da ja trebam igrati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atmosfera u reprezentaciji

Zatim je istaknuo kako vjeruje da se Hrvatska, unatoč neuvjerljivom dosadašnjem nastupu na ovom Euru, može vratiti.

"Nisam ni tužan ni potišten, ali nisam ni sretan. Neću ulaziti u nepotrebne konflikte, ali atmosfera u reprezentaciji je sjajna. To zvuči čudno s obzirom na prikazano i na očekivanja koja ima javnost. Ne mogu reći da postoje problemi u momčadi, svi se družimo i kolegijalni smo. Sve je na jako dobroj razini i naš je posao da se to vidi na van. Nedostaje nam taj rezultat koji će nam dati veću dozu samopouzdanja i Škotska je prava prilika da pokažemo", istaknuo je Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi Škoti

Prokomentirao je potom Škote, potivnike Vatrenih u odlučujućoj utakmici.

"Jako su tvrda i čvrsta momčad, o njima dovoljno govori remi s Engleskom. Brane se u čvrstom bloku, izgledaju jako homogeno, istrčavaju kontranapade s puno igrača. Mi se moramo fokusirati sami na sebe. Ttrebamo složiti kako bi što bolje to nama odgovaralo i u tom slučaju bi kvaliteta trebala prevladati", rekao je pa prokomentirao kritike izbornika Zlatka Dalića da se ne bi trebao izlačiti daleko od gola, već da bi trebao biti ispred njega i zabijati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam tipičan napadač, iako bih više pomogao momčadi da sam sebičniji. No, niti moj potez nikad neće narušiti atmosferu, uvijek ću se zalagati za momčad."

Atmosfera drugačija nego u klubu

Zatim je "na red" došao Gvardiol, koji je rekao da ne može biti zadovoljan dosadašnjim dijelom nastupa na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da nisam zadovoljan igrom protiv Engleske jer je rezultat bio negativan. Ne volim gledati individulane izvedbe, više se fokusiram na momčad i rezultat. Volim biti samokritičan jer znamo što je realno i ništa ne treba preuveličavati. Protiv Engleske sam odigrao na jako niskom nivou. Prva utakmica od prve minute, bio je prisutan veliki strah, ali to će nestati s vremenom", rekao je Gvardiol pa prokomentirao atmosferu u reprezentaciji:

"Kada se u klubu izgubi, nije bajno i svi gledaju u pod. Puno je negativne energije. U reprezentaciji je sve drugačije i nema okretanja leđa pojedincima nego su svi podrška. Kada si okrušten takvim ljudima, ne bi trebalo biti problema za sljedeće utakmice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo