Nikica Jelavić je jedini Hrvat koji je ovo doživio na Otoku

25.4.2012.
17:14
VOYO logo

Od 10. ožujka, dana kad je prvi put nastupio za Everton od prve minute slomivši pritom Tottenham na Goodisonu jedinim pogotkom na utakmici, samo su dva igrača u Premierligi bila djelotvornija od hrvatskog reprezentativca. Riječ je o Papissu Dembi Cisseu, senegalskom napadaču koji je također zimus došao u redove Newcastlea iz njemačkog Freiburga, te otad postigao devet premierligaških golova (ukupno 11 iz 10 utakmica), te o Wayneu Rooneyju iz Manchester Uniteda, koji je u proteklih 46 dana zabio osam prvenstvenih golova.

Jelavić je na toj ljestvici treći, sa šest pogodaka postignutih u osam Premierligaških nastupa otad. Ukupno je za Everton u 12 nastupa u svim natjecanjima skupio osam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je Jelavić važan Evertonu pokazuje i sljedeći podatak: Hrvatova šuterska preciznost iznosi 60%, dok u gol pretvara tri od deset prilika (30%). Everton je ove sezone mimo njega na prosjeku od 42% šuterske preciznosti, te na 13% realizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u šest premierligaških ovosezonskih utakmica u kojima je Jelavić počeo od prve minute Everton je zabio 11 golova (1.83 po utakmici), dok je u 28 utakmica bez Jelavića ista momčad postigla 31 gol, što daje prosjek od 1.1 gola po utakmici. Usput, Jelavić je trenutačno najbolji Evertonov strijelac ove sezone.

Internetska stranica najpopularnije sportske radijske postaje u Engleskoj, Talk Sporta, komplimentirala je pak 26-godišnjem Hercegovcu na najljepši mogući način: usporedila ga je s petoricom najvećih napadača u klupskoj povijesti: Graemom Sharpom, Joeom Royleom, Bobom Latchfordom, Dixiejem Deanom i Andyjem Grayom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo