ENGLEZI SE DIVE VATRENIMA: /

Pobjedu protiv Španjolske iskoristili za predstavljanje sile koja u nedjelju stiže na Wembley

Image
Foto: AFP

Nakon noći za pamćenje slijedi spektakl na Wembleyju

16.11.2018.
9:15
AFP
VOYO logo

Odlično drugo poluvrijeme utakmice na stadionu Maksimiru gurnulo je Španjolsku u drugi plan iz kojeg će čekati rasplet nedjeljne utakmice na Wembleyu u kojoj će Engleska i Hrvatska odlučivati o pobjedniku te skupine Lige nacija. Zahvaljujući Hrvatska je u poziciji da sama odlučuje o svojoj sudbini, ali u istoj je bodovno poravnata Engleska koja se također nada pobjedi koja donosi Final four natjecanja.

Image

HRVATSKA-ŠPANJOLSKA 3-2: Neviđena ludnica na Maksimiru, Jedvaj u 93. minuti zabio svoj drugi gol za veliko slavlje Vatrenih!

Image

HRVATSKA-ŠPANJOLSKA 3-2: Neviđena ludnica na Maksimiru, Jedvaj u 93. minuti zabio svoj drugi gol za veliko slavlje Vatrenih!

Očekivano, maksimirski spektakl popratili su i engleski mediji u čijem je fokusu, razumljivo, oproštajna utakmica Waynea Rooneyja u dresu izabrane vrste. Ipak, Ligu nacija nisu mogli ignorirati, i njima je 'biti ili ne biti utakmica' udaljena tek koji dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi mogu biti prvi

"Niti jedna reprezentacija nije željela remi kojim bi otvorila vrata Engleskoj da u slučaju pobjede protiv Hrvatske na Wembleyju preuzme vrh ljestvice u skupini, ali Španjolska niti u kojem slučaju nije željela niti poraz. U slučaju pobjede u Londonu dalje će Hrvatska, dok remijem prolazi Španjolska", navodi The Guardian, a u sličnom kontektsu piše i The Sun koji navodi da je neočekivani junak utakmice bio Bayerov stoper Tin Jedvaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Utakmicu na Maksimiru ovaj izvor opisuje kao 'noć za pamćenje' domaćih navijača u kojem su mogli i vidjeti oproštaj Vedrana Ćorluke, Marija Mandžukića i Danijela Subašića od reprezentacije. Spominju i da je on upriličen bez njihovih oproštajnih minuta stavljajući sve u kontekst Rooneyjeve oproštajne utakmice.

Perišić, Modrić, Rakitić...

Spominje The Sun Ivana Perišića koji je igrom pokazao što nedostaje Manchester Unitedu koji nije želio platiti traženo prije dvije godine, ali i Luku Modrića i Ivana Rakitića 'koji su povlačili konce u veznom redu momčadi'. Lukin potez kojim se riješio Jordija Albe prije asistencije Tinu Jedvaju za 2-1 opisuju kao prvorazredan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daily Mail navodi da je Hrvatska pokazala s kakvim namjerama dolazi u Englesku napominjući da šanse domaće momčadi na Wembleyju variraju od prolaska na Final four do ispadanja u razred niže u Ligi nacija. Napominje se da je Hrvatska vratila energiju bez koje je bila u 0-6 porazu u Elcheu te da su Modrić i Rakitić vodili igru dok Lukino dodavanje Jedvaju za gol opisuju kao 'zlatnim dodirom'...

I Daily Mirror napominje da je grupa otvorena opisujući tijek utakmice i najavljujući utakmicu koja će sve odlučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo