POVIJESNI USPJEH / Ostvarili plasman u ligu gdje će igrati protiv brojnih velikana: Na stadion im stane gotovo svo stanovništvo sela

Image
Foto: profimedia

Klub iz malog sela koji se nalazi blizu francuske granice iduće sezone će gostovati kod Herthe, Hannovera, Kaiserslauterna, Karlsruhera i mnogih drugih

23.5.2023.
13:13
profimedia
VOYO logo

Iako su u posljednjih 7 utakmica slavili samo jednom, nogometaši Elversberga ostvarili su povijesni plasman u 2. Bundesligu. Dominacija koja je trajala čitave sezone pred kraj je splasnula, ali konkurenti nisu briljirali.

Image
STRAVA /

Četiri osobe uhićene zbog rasizma prema suigraču našeg Luke Modrića, trojica su ultrasi Real Madrida

Image
STRAVA /

Četiri osobe uhićene zbog rasizma prema suigraču našeg Luke Modrića, trojica su ultrasi Real Madrida

Klub je desetljećima bio standardni njemački trećeligaš, ali je restrukturiranjem njemačkih nižih liga 2008. postao četvrtoligaš. Tek je 2013. uspio ući u 3. ligu i odmah je ispao te sljedećih osam godina igrao u Regionalligi Sudwest. No tada je igrao puno bitniju ulogu nego prije, stalno je bio pri vrhu i nikad nije završio slabije od petog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključan događaj u 116 godina dugoj povijesti kluba dogodio se 2017. kad je poziciju sportskog direktora preuzeo tad 31-godišnji Ole Book. On je iste godine zbog ozljeda završio igračku karijeru i prihvatio se uredskog posla. Presložio je momčad, doveo je neke igrače koje drugi klubovi nisu željeli i polako je gradio put prema onome što se dogodilo ove sezone.

Ključni igrači su odbačeni junior Eintrachta, Schnellbacher i igrač s posudbe iz Werdera, Woltemade, zatim Rochelt koji je nekad bio Bayernova nada te Jean Romaric Koffi, nekadašnji igrač Napolija i Rome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza kluba stoje bogata obitelj Holzer te lokalna farmceutska tvrtka Ursapharm, po kojoj i stadion nosi ime. Stadion je renoviran i kapacitet mu iznosi nešto manje od 10.000 gledatelja,a zanimljivo je da može primiti skoro svih 12.000 stanovnika iz istoimenog sela. Prosjek je oko 5000 gledatelja po utakmici.

2. Bundesliga imati će zaista zanimljive dvoboje iduće sezone, s jedne strane ulazi malo selo od 12 tisuća stanovnika, a s druge strane iz prve lige ispada velikan Hertha, na čiji Olimpijski stadion stane čitavo stanovništvo Elversberga - puta šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 11, borilački spektakl godine iz Arene Zagreb gledajte UŽIVO u nedjelju, 28. svibnja, od 20 sati, ekskluzivno na PLAY Premiumu! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo