EKSKLUZIVNO za Sportski: / Ivanković otkrio zašto je dobio otkaz!

Nekoliko sati nakon što je od Zdravka Mamića dobio otkaz kao trener Dinama, Branko Ivanković za Sportski.net progovorio je o okolnostima tog neuspjelog angažmana.

22.10.2013.
19:06
VOYO logo

Treći put odlazite iz Dinama. Vaš komentar. Pa nemam poseban komentar. To je tako. Sporazumno smo se dogovorili da se raziđemo i to je to.

Kad ste dobili otkaz? Je li već nakon subotnjeg poraza od Splita bilo govora o tome? Ne, nije bilo tada govora. Danas se sve dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li vas to šokiralo, pogodilo? Pa da sam oduševljen – nisam. Naravno da sam očekivao više u svemu tome, došao sam s puno ambicija i želja, ali, nažalost, nije se poklopilo i to je tako.

Kako objašnjavate tako loše rezultate? Osam utakmica – četiri poraza, remi sa Zadrom... Pa rezultati apsolutno nisu bili dobri i u skladu s očekivanjima i mogućnostima. To je 'jedan kroz jedan'. Nažalost, svaka momčad uđe u krizu. Ta kriza koja se pojavila još nakon poraza od Austrije iz Beča se nastavila i kad sam preuzeo momčad. Uslijedili su porazi od Hajduka, Černomoreca, nije se poklopilo i to je tako, teško je naći razloge. Stvorila se i ta jedna loša atmosfera, kritična masa i jasno da je onda donesena jedna ovakva odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li imali slobodu rada u svlačionici? Je li vam se Mamić miješao u posao, recimo je li Sammir morao igrati? To se priča, ali to nije točno. Nitko nikome nije ništa uvjetovao i naređivao, nego je naprosto bila takva situacija. Nije meni nitko naređivao, pa Sammir nije igrao protiv Rijeke, zašto bi morao igrati? Igrao je protiv Splita jer je dobro radio, jer nije bilo Fernandesa, koji je praktički došao u posljednji tren pred utakmicu i to mrtav umoran. Uglavnom, nisu mi Mamići uvjetovali ni Samira ni bilo kojeg igrača.

//www.youtube.com/embed/UOiZb-D4fNk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji su onda razlozi takvog stanja u Dinamu? Osnovni problem je rezultat.

Pa to i je pitanje, zašto nema rezultata ako je sve idealno? Ima tu više razloga, od atmosfere, stjecaja okolnosti, nekakvih ozljeda, pauza nekih igrača, a na kraju je uvijek kvaliteta. Ali za hrvatsku ligu postoji kvaliteta, to nije sporno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili ste tu ni mjesec i pol dana, je li možda smjena potrebna na nekoj višoj razini, a ne uvijek samo na klupi? Nije na meni da komentiram je li potrebna smjena. Činjenica je da je menadžment kluba osigurao apsolutno sve uvjete igračima, trenerima i to u svim segmentima. Ne znam zašto bi bila potrebna nekakva smjena kad govorimo o menadžmentu kluba. Možemo razgovarati možda o strpljenju, o nekim drugim stvarima, ali o menadžmentu kluba koji je osigurao i redovita primanja i kvalitetan rad, sigurno ne.

Kolika vam je bila plaća u Dinamu? Ako želite odgovoriti i prekinuti naklapanja... Pa baš o tome ne bih htio govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li ovo konačan kraj vaše suradnje s Dinamom ili ste ostavili otvorena vrata za četvrti povratak Mamiću? Pa bilo bi sad deplasirano govoriti o povratku u Dinamo, pojavila se tu i jedna plejada mladih trenera koji čekaju i dobit će šansu. Drugo, tri sam puta tu bio, tako da ne bi bilo realno očekivati da se vratim u Dinamo, barem ne kao trener.

Znači, niste sasvim isključili mogućnost povratka u Dinamo? Pa ne, gledajte, govorim općenito, mislim da me Dinamo više ne bi ni zvao, barem ne da budem trener, a i pitanje je bih li prihvatio. Makar, nikad se ne zna što se može desiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo