četvrtak u 20 h /

Druga Dinamova momčad otputovala po pehar: Za finale s Bayernom dobila veliko pojačanje

Image
Foto: Igor Kralj\PIXSELL/PIXSELL

Dinamovci u četvrtak u Londonu igraju finale neslužbene Lige prvaka s Bayernom

1.5.2019.
17:20
Igor Kralj\PIXSELL/PIXSELL
VOYO logo

Druga Dinamova momčad otputala je za London gdje će u četvrtak na stadionu Milwalla igrati finale neslužbene Lige prvaka odnosno Premier League International Cupa protiv minhenskog Bayerna (20:00)-

"Ovo je nastavak jedne lijepe priče i bajke koju smo zaslužili. Objeručke prihvaćamo to. Sama pomisao osvajanja pehara baca nam osmijeh na lice i puni nas samopouzdanjem i optimizmom da smo zasluženo ovdje u finalu. Na putu do finala igrali smo s velikim ekipama koje su po svim parametrima ispred nas, i financijski, zatim i na samom terenu. Pokazali smo da se možemo boriti s jakim momčadima i da možemo okrenuti utakmicu u prijelomnim trenucima. To je bio fascinirajući put koji nam je dao samopouzdanje i daje nam da s razlogom možemo misliti da se i s Bayernom možemo ravnopravno boriti", najavio je trener Igor Jovičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o jako dobroj ekipi koja ima iskusne igrače, neki imaju iznad 30 godina, kao, na primjer, kapetan. Ti stariji igrači dirigiraju ekipi i sigurno da je to za ovaj turnir vrlo značajno. Mi imamo svoj plan i adute i vjerovat ćemo igračima i međusobno da ćemo na terenu donositi prave odluke."

Jovičević je za finale dobio veliko pojačanje iz prve momčadi - Nikolu Moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moro je izrazio želju da igra s ovom ekipom. Zadovoljan sam i sretan što je s nama. Sretan sam što je dio kolektiva koji igra to natjecanje i velik je i važan kotačić za nas, bez njega vjerojatno ne bismo bili u finalu. On je dio ove ekipe, sa svim dužnim poštovanjem što je igrač prve momčadi i jedan od najperspektivnijih igrača za prvu ekipu u budućnosti. Njegovo iskustvo igranja prve lige, talent i karakter pomoći će nam protiv Bayerna."

Sam Moro rekao je kako je ovo na neki način i zahvala za trenutke kada je bio rekonvalescent.

"Trener Jovičević nazvao me i objasnio situaciju, da sam potreban ekipi i da bi volio da putujem s njima. Rekao sam da može i da ću biti na raspolaganju, da računaju na mene. Meni je drago što mogu igrati s njima. Puno su mi pomogli kada sam se vraćao nakon ozljede. Odigrao sam puno utakmica s njima, na jedan način sam im dužan, a s druge strane volim ekipu i trenera i drago mi je što sam tu. Sigurno da svakoga pale ovakve utakmice, igrao sam turnir protiv Porta i znam da su momci svladali i izbacili velike ekipe. Sigurno da će svima puno značiti i ovaj trofej, ako ga osvojimo. Bayern je veliki klub, ali ne trebamo se sami podcjenjivati. Nema favorita, idemo se potući s njima pa što bude."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo