DRAMATIČNA PORUKA ODJEKNULA SUSJEDSTVOM: / 'U ovom prijelaznom roku ne potpisujte za srpske klubove'

Image
Foto: Pixsell

Sindikat nogometaša FIFPro poslao je savjet svim profesionalnim nogometašima da u ovom prijelaznom roku ne potpisuju za srpske klubove, javlja britanski tabloid Daily Mail.

4.1.2017.
13:43
Pixsell
VOYO logo

Nogometaši su upozoreni da u zimskom prijelaznom roku ne potpisuju za srpske klubove. Razlog? Grozni uvjeti rada za igrače. Sindikat nogometaša FIFPro to je opravdao rezultatima nedavnog istraživanja koje je dalo poražavajuće rezultate za srpski nogomet. Naime, FIFPro u studenom je izvjestio kako čak 68 posto nogometaša u toj državi ne prima plaću na vrijeme, a čak ih je 89 posto bilo natjerano na transfer.

REGIJA NA NOGAMA ZBOG JUGO LIGE: ‘Ne želimo opet rat, a oni bi da se vade pištolji, da bude mrtvih’

Srpski nogometni savez smijenio ključne arbitražne suce

Sindikat nogometaša FIFPro kazao je kako je Srpski nogometni savez smijenio ključne arbitražne suce, čime su igrači ostali s još manje šansi da se izbore za svoja prava. Naime, prema Fifinim pravilima, arbitražnu komisiju mora činiti jednak broj sudaca koje odredi klub i koje odredi igrač u sporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

No, FSS odbacio je sve suce koje je izabrao tamošnji sindikat i ostavio kao predsjednika i dopredsjednika komisije one koji su usko povezani s najvećim klubovima Crvenom zvezdom i Partizanom. A predsjednik i dopredsjednik imaju pravo odlučivanja ukoliko je glasovanje komisije izjednačeno.

'To je kršenje temeljnih prava nogometaša u Srbiji'

Također, Savez je povisio naknadu koju svaki igrač treba uplatiti ukoliko se žali na kršenje svojih prava. Znači, poruka je jasna. Ako se želite izboriti za svoja prava, platite više i žalite se, ali to ne znači da će vam žalba biti usvojena. Međutim, uzet ćemo vam novac. Iako su uvjeti u srpskom nogometu - nikakvi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

“To je kršenje temeljnih prava nogometaša u Srbiji, koji sada zapravo igraju obespravljeni i u lošem nogometnom okruženju za njih. Pozivamo srpski savez da smjesta promijeni te odluke, a dok se to ne dogodi, pozivamo igrače da ne dolaze igrati u Srbiju!", rekao je tajnik FIFProa Theo van Seggelen.

'Kad potpišete za neki klub iz Srbije, imate 50 posto šansi da ćete završiti na sudu'

Prema srpskom sindikatu Nezavisnost, oko 250 nogometaša bilo je na arbitraži u zadnje dvije godine. A u srpskoj ligi igra oko 500 nogometaša, od toga 79 stranaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad potpišete za neki klub iz Srbije, imate 50 posto šansi da ćete završiti na sudu", tvrdi predsjednik srpskog sindikata igrača Mirko Poledica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo