NEKA DRHTI CIJELA EUROPA / Ovo su jakosne skupine za Euro. Evo protiv koga Hrvatska može igrati na kontinentalnoj smotri

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatsku čekaju, u to nema sumnje, jake utakmice na Euru u Njemačkoj

22.11.2023.
8:19
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vatreni su sinoć na Maksimiru slavili protiv Armenije 1-0 i kao drugi u skupini D izborili nastup na Euru sljedećeg ljeta 2024. Turska je, podsjetimo, kao prva u grupi izborila vizu za Njemačku...

Image
MOŽE BITI SVEGA /

Vatrenima prijeti 'skupina smrti', ali i vrlo lagana grupa: Osvanuo simulator ždrijeba za Euro, isprobajte ga

Image
MOŽE BITI SVEGA /

Vatrenima prijeti 'skupina smrti', ali i vrlo lagana grupa: Osvanuo simulator ždrijeba za Euro, isprobajte ga

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvim raspletom Hrvatska će biti u trećoj jakosnoj skupini na ždrijebu skupina Europskog prvenstva.

Na natjecanju u Njemačkoj sudjelovat će 24 reprezentacije raspoređene u šest skupina, a Hrvatska ne može igrati u skupini sa Škotskom, Slovenijom, Slovačkom, Češkom i Nizozemskom. Kao što i sami možete vidjeti u grafičkom prikazu s Twittera, u prvom su potu velikani - Njemačka, Portugal, Francuska, Belgija i Engleska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj jakosnoj skupini stoluju i prijete Vatrenima - Mađari, Turci, Rumunji, Danci, Albanci i Austrijanci. Iznenađujuće lagana druga jakosna skupina, složit ćete se... Za sad je i četvrti jakosni razred jači od drugog, a čekaju se još dva putnika. Italija, Srbija i Švicarska su, za sada, jedine tri reprezentacije u tom jakosnom razredu. Tri pobjednika dokvalifikacijskih mini-turnira (favoriti su Poljska, Ukrajina i Grčka) bit će smještena u četvrti pot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče onih s kojima ne možemo igrati na Euru, a smješteni su u treću jakosnu skupinu kao i Hrvatska, to su reprezentacije - Nizozemske, Slovenije, Škotske, Slovačke i Češke.

"Ne znam ni koji smo pot, nebitno je. Mi moramo igrati svoju igru i prvi je cilj proći skupnu. Imamo sedam mjeseci. Iskreno, puno toga moramo popraviti, doraditi u igri ako želimo ponovi Rusiju i Katar. Moramo biti puno boji. Euro je jači od SP-a, nama ga je teže igrati", rekao je jučer nakon susreta, na presici Zlatko Dalić, najuspješniji izbornik u hrvatskoj nogometnoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb će biti održan 2. prosinca u Hamburgu, a domaćin natjecanja je smješten u skupinu A i svoje utakmice igrat će u Münchenu, Stuttgartu i Frankfurtu.

U nokaut-fazu će proći po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine i četiri najbolje trećeplasirane. Sretno, Hrvatska!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo