OHO, PA VIDI TI TO / Dinamovce će ovo jamačno iznenaditi. Direktor Crvene zvezde objasnio zašto su Modri najjači klub u regiji

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Otkrio je kako su u Zvezdi zadovoljni poslovanjem i budžetom, ali tvrdi da je Dinamo tu ipak jači

31.12.2021.
20:24
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Direktor slavnog srpskog nogometnog kluba. Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, dao je veliki intervju za Mozzart Sport i u njemu je govorio uglavnom o situaciji u klubu, ali je u jednom trenutku odlučio komentirati zagrebački Dinamo.

Otkrio je kako su u Zvezdi zadovoljni poslovanjem i budžetom, ali tvrdi da je Dinamo tu ipak jači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi s ovim budžetom izvlačimo maksimum. Ali moramo povećati prihode kako bismo dovodili još bolje igrače. Naša vizija je da budemo apsolutni lider u jugoistočnoj Europi i jedan od lidera cijele istočne Europe, odnosno među top 25-30 klubova u Europi. Trenutno su ispred nas samo četiri kluba istočne Europe: Šahtar, Zenit, Slavija iz Praga i zagrebački Dinamo. I samo jedan klub iz jugoistočne Europe. Klubovi koji su između 30. i 40. mjesta UEFA liste imaju u prosjeku budžet od 120.000.000 eura. Mi smo stalno u financijskoj bitci Davida i Golijata. Ali dugoročna vizija je da napravimo klub koji je lider kompletnog istočnog bloka, tog dijela Europe", komentirao je Terzić.

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Dinamo u boljoj situaciji

Pojasnio je nakon toga i zašto se ne mogu nositi s Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pare su vam potrebne da biste kupili igrače, doveli dobrog trenera. Sve te floskule da igra entuzijazam, to su gluposti. Ja sam to prelomio 2015. godine, kada nisam imao dinara u kasi i kada sam doveo dobre igrače. Shvatio sam da štednjom i uklapanjem u budžet koji imam ne mogu ništa. Mora se riskirati. Samo rizikom i dovođenjem boljih igrača možemo naprijed. Mi trošimo između 25.000.000 i 30.000.000 eura, Dinamo iz Zagreba troši 50.000.000", zaključio je Terzić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo