DINAMOV VRATAR OBJASNIO KIKS, A DOTAKNUO SE I LETICE: / 'Jedna odlična utakmica neće ga katapultirati u zvijezde, ali...'

Image
Foto: PIXSELL

Osvrnuo se i na nastup mladog konkurenta s druge strane terena

22.2.2018.
11:22
PIXSELL
VOYO logo

Mladi 23-godišnji vratar zagrebačkog Dinama Dominik Livaković za Modre je u dosadašnjoj karijeri nastupio 51 puta, a u prvoplasiranu momčad Prve HNL stigao je iz Kranjčevićeve gdje je nastupao za Zagreb.

"Dogodio se nesporazum i pogrešna procjena s obje strane"

Posljednji nastup neće pamtiti po dobrome, u najvećem derbiju hrvatske lige protiv Hajduka bio je jedan od tragičara jer je njegov nesporazum sa stoperom Marko Leškovićem rezultirao golom Ohandze. Taj zgoditak pokazao se ključnim jer su Splićani slavili 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMOVCI NAPALJENI UOČI DERBIJA S RIJEKOM: ‘Želimo im vratiti za sve boli koje su nam nanijeli prošle sezone’

"Dogodio se nesporazum i pogrešna procjena s obje strane. Nažalost, to je rezultiralo golom koji nam je odnio tri boda u derbiju. Analizirali smo, izvukli pouke i idemo dalje s nadom da se takve stvari neće događati u budućnosti. Jako mi je žao što se to dogodilo, baš kao i Leškoviću, ali greške su sastavni dio nogometa" rekao je za Goal Dominik Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, greške obrane i vratara su uvijek u fokusu"

Dinamo je u ovom prijelaznom roku ostao u obrani bez Argentinca Leonarda Sigalija pa je potrebno vrijeme da se ponovno uigraju.

"Mislim da je to normalno, kada usvojite nečije navike onda je i vama lakše. Međutim, nećemo sada plakati za onime što ionako ne možemo promijeniti već iskoristiti svaku priliku na treningu i utakmicama da se što prije adaptiramo jedni na druge. Oni na mene i ja na njih", priznao je Livaković i nastavio: "Nažalost, greške obrane i vratara su uvijek u fokusu jer su najčešće kobne po rezultat, ali to je nešto s čim se svi moramo nositi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je konkurenta

Osvrnuo se i na nastup mladog konkurenta s druge strane terena. Karlo Letica je bio veoma hvaljen od struke i medija nakon derbija zbog nekih dobrih reakcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LETICA ZAUSTAVIO DINAMOVE NAPADAČE PA SIMBOLIČNO PORUČIO: ‘Namjestiš ražanj, a zec još trči po šumi…’

"O Letici najbolje govore njegove obrane, pa i činjenica da je bio junak velikog derbija. No, tek je došao na prvoligašku scenu i treba ga pustiti da se pravilno razvija. Niti će ga jedna odlična utakmica katapultirati u zvijezde, ali niti će neka loša izvedba značiti da nije kvalitetan vratar", objasnio je Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno se govorilo u zadnje vrijeme o uvođenju videotehnologije u Prvu HNL kako bi se olakšalo sucima.

"Činjenica je kako živimo u doba kada tehnologija sve više preuzima primat u našoj svakodnevici. Tako i VAR ima svojih prednosti i mana, ali ako je uveden u lige petice onda ne vidim razlog da ga ne bude u HNL-u", rekao je mladi hrvatski vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo