NIJE BILO IZNENAĐENJA / Dinamo tek nakon produžetaka slomio Lokomotivu i izborio polufinale Kupa

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ranije u srijedu prolazak u polufinale osigurao je i Šibenik koji je kao gost s 2-0 svladao drugoligaša BSK iz Bijelog Brda, dok se još u utorak u polufinale plasirao i Slaven Belupo koji je na svom terenu s 2-0 svladao vodeći sastav druge lige Rudeš. Posljednji polufinalist bit će poznat kasnije u srijedu kada svoj četvrtfinalni susret odigraju Osijek i Hajduk. Ždrijeb parova polufinala održat će se u ponedjeljak

1.3.2023.
18:19
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama plasirali su se u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa nakon što su na stadionu u Maksimiru u četvrtfinalu svladali Lokomotivu s 3-1 nakon produžetka.

Image
DISCIPLINSKI SUDAC /

Hajduk i Dinamo dobili najveće kazne: Osječani nastradali zbog uživanja u zimskim radostima

Image
DISCIPLINSKI SUDAC /

Hajduk i Dinamo dobili najveće kazne: Osječani nastradali zbog uživanja u zimskim radostima

Gosti s Kajzerice uspjeli su umrtviti utakmicu u prvom poluvremenu, a onda u 37. minuti i povesti. Stojković je lijepom dijagonalom rasparao obranu domaćih, do lopte u kaznenom prostoru je stigao Goričan koji ju je potom potkopao preko Livakovića i poslao u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je u 51. minuti razvila odličan protunapad, Kulenović je sjajno razigrao suigrače, lopta je stigla na udarac sa sedam metara od vrata Stojkoviću, on nije najbolje zahvatio loptu koja je ipak bila neuhvatljiva za Livakovića.

Upitno je bi li Stojkovićev udarac završio u mreži, vratnici ili gol-autu, pa je na metar od gol-linije loptu u mrežu skrenuo Aliyu koji se nalazio u zaleđu, pa je gol poništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu nije trebalo dugo vremena za kažnjavanje gostiju zbog tog promašaja. Četiri minute kasnije Mišić je poslao dugu loptu prema Špikiću koji je iskoristio nonšalantnost De Haasa, primirio dodavanje te po ulasku u kazneni prostor smireno svladao Čavlinu.

Na početku produžetka trener Dinama Ante Čačić uveo je Drmića umjesto Moharramija, a ta odluka se pokazala ispravnom nakon samo 47 sekundi. Baturina je dobio loptu na desnom krilu, ubacio prizemni centaršut na pet metara gdje je utrčao Drmić i još jednom pokazao odličan osjećaj za gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačni rezultat postavio je Ljubičić pogodivši mrežu iz velike blizine nakon kombinacije s Menalom i Ivanušecom.

Ranije u srijedu prolazak u polufinale osigurao je i Šibenik koji je kao gost s 2-0 svladao drugoligaša BSK iz Bijelog Brda, dok se još u utorak u polufinale plasirao i Slaven Belupo koji je na svom terenu s 2-0 svladao vodeći sastav druge lige Rudeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji polufinalist bit će poznat kasnije u srijedu kada svoj četvrtfinalni susret odigraju Osijek i Hajduk. Ždrijeb parova polufinala održat će se u ponedjeljak.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo