DISCIPLINSKI SUDAC / Hajduk i Dinamo dobili najveće kazne: Osječani nastradali zbog uživanja u zimskim radostima

Image
Foto: pixsell.hr

Najveće kazne platili su Dinamo i Hajduk, a kažnjeni su i Osijek te njihov sportski direktor Ivica Kulešević

1.3.2023.
17:36
pixsell.hr
VOYO logo

Disciplinski sudac Hrvatske nogometne lige Alan Klakočer objavio je donesene odluke o kaznama za HNL klubove nakon utakmica 23. kola. Najveće kazne platili su Dinamo i Hajduk, a kažnjeni su i Osijek te njihov sportski direktor Ivica Kulešević.

Image
NIJE KRIO RAZOČARANJE /

Dalić poslao poruku FIFA-i: 'Gdje su Hrvati? Cijenili biste nas više da smo Englezi...'

Image
NIJE KRIO RAZOČARANJE /

Dalić poslao poruku FIFA-i: 'Gdje su Hrvati? Cijenili biste nas više da smo Englezi...'

GNK Dinamo kažnjen je jedinstvenom kaznom od 9300 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a, 5000 eura) domaćih i gostujućih navijača i diskriminirajućeg ponašanja (čl. 88. DP HNS-a, 4700 eura) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo - Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici domaće navijačke skupine BBB, smještene na sjevernoj tribini, u 73. minuti zapalili su najmanje petnaest baklji, od kojih je deset bačeno na tartan-stazu, a pet u teren za igru, zbog čega je nastupio prekid igre u trajanju od dvije minute.

Domaći navijači tijekom utakmice zapalili su još tri baklje i bačen je jedan topovski udar. Domaća navijačka skupina BBB skandirala je u 23. i 82. minuti ''Ubij, ubij tovara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 9300 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a, 4700 eura) i diskriminirajućeg ponašanja (čl. 88. DP HNS-a, 5000 eura) gostujućih navijača tijekom utakmice Dinamo - Hajduk.

Pripadnici navijačke skupine Torcide, smješteni na južnoj tribini, tijekom utakmice su u 26. minuti zapalili dvadeset i pet baklji, od čega je dvadeset bačeno na tartan-stazu. U istoj minuti su bačena i tri topovska udara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom utakmice su pripadnici Torcide zapalili još sedamnaest baklji, od čega je deset bačeno na tartan-stazu i jedan topovski udar. Pripadnici navijačke skupine Torcide u 23. minuti skandirali su "Ubij purgera" i u 30. minuti "Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa, četiri purgera, purger se dere aaa, bit će pečenja, radujem se jaaa".

NK Osijek kažnjen je s 800 eura zbog neprimjerenog ponašanja (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Osijek - Varaždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaća navijačka skupina Kohorta, smještena na središnjem dijelu istočne tribine, na početku utakmice višekratno je bacala grude snijega na teren za igru u neposrednoj blizini drugog pomoćnog suca te igrača na terenu, pa je sudac utakmice u 4. minuti zaustavio igru na 30 sekundi.

Ivica Kulešević (Osijek, sportski direktor) kažnjen je po prijavi predsjednika Komisije nogometnih sudaca Brune Marića sa 670 eura zbog javnog i neprimjerenog komentiranja suđenja (čl. 84. DP HNS-a) poslije utakmice Istra 1961 i Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo