HEROJI DALMACIJE / Tko su Hajdukovi 'bili tići' koji su srušili Cityjevu legiju stranaca?

Image
Foto: Pixsell.hr

Momčad koju već godinama gradi i vodi Marijan Budimir ono je što Torcida godinama zaziva – bili tići domaće proizvodnje uz prave dodatke

1.3.2023.
11:27
Pixsell.hr
VOYO logo

Juniori Hajduka su u utorak poslijepodne kreirali senzaciju koja je odjeknula diljem Europe. Bili tiči su na Poljudu pred 10 tisuća ljudi u osmini finala Lige prvaka mladih s 2:1 pobijedili i izbacili Manchester City.

Momčad bogatog engleskog kluba prepuna je interancionalama iz cijelog svijeta dok je s druge strane stajala hrabra ekipa Majstora s mora sastavljena od domaćih momaka i to oslabljena zbog prebacivanja četiri najbolja pojedinca u prvu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do jučer, veći dio hrvatske sportske javnosti nije znao ni tko su ti sjajni Hajdukovi juniori, a danas su svim u fokusu. Riječ je o ekipi u kojoj igraju sinovi i nećaci nekad slavnih nogometaša, ali i momci koja je struka splitskog kluba skupila iz raznih krajeva Dalmacije i Hrvatske.

Sinovi slavnih očeva

Prvo za oko zapinju prezimena Skoko i Đolonga. Noa Skoko je sin nekadašnjeg premijerligaškog igrača i legende Hajduka Josipa Skoke koji je prošle godine stigao iz australskog Geelonga. Za razliku od oca koji je bio defanzivni vezni sjajnih radnih navika i dobre duge lopte 17-godišnji Noa je profinjeni ofenzivni veznjak što smo mogli vidjeti i protiv Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko Đolonga, desni bek juniora splitskih Bilih, također ima slavnog oca koji je ostavio dubok trag u Hajduku, a riječ je, naravno, o Vlatku Đolongi koji je godinama terorizirao vratare HNL-a svojim gromovitim udarcem. Zanimljivo je da Niko i sa druge strane ima nogometne korijene, jer je njegova majka Mihaela sestra Darija i Josipa Šimića.  

Hajdukovci sa svih krajeva Lijepe naše

Sportsku pozadinu ima i vratar Tvrtko Buljan čija je majka Renata Lovrinčević – Buljan poznata fitness trenerica. U istu kategoriju spada i Marin Ćalušić koji je nećak Igora Tudora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz mladiće kojima je sport i nogomet u obiteljskom nasljeđu senzacionalna ekipu mladih Hajdukovih nada čine i igrači iz drugih krajeva Dalmacije i Hrvatske. Tako je strijelac prvog gola, Roko Brajković, svoje prve nogometne korake napravio u Solinu, ali rano ga je prepoznala Hajdukova struka. Drugi gol je zabio Mate Antunović iz Otrić Sela koji je u bijeli dres stigao iz Jadrana iz Ploča, a Šimun Hrgović, Hajdukova vukovarska desetka, je kroz dopunsku selekciju došao iz Cibalije.  

Tomislav Kavelj i Tomislav Arković su prije nekoliko godina crveni Splitov dres zamijenili bijelim Hajdukovim, a na sličan su način među Majstore s mora iz kaštelanskog Vala došli Jurić – Petrašilo i Vrcić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvorka koja je nedostajala

Među njima ovog puta nisu bili Capan, Prpić, Vušković i Pukštas. Upravo posljednji dvojac ima snažne sportske korijene. 16-godišnji Vušković je već peti iz svoje obitelji koji nastupa za splitski klub, a Amerikanac litavskih korijena je sin olimpijskog maratonca Mindaugasa Pukštasa.

Momčad koju već godinama gradi i vodi Marijan Budimir ono je što Torcida godinama zaziva – bili tići domaće proizvodnje uz prave dodatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo