NOVA PRILIKA / Dinamo spreman isprati gorak okus Lige prvaka: Kroz povijest je zabilježio gotovo 30 poraza

Image
Foto: Josip Regović/Pixsell

Modri su bili najuspješniji u svom prvom nastupu u grupnoj fazi elitnog natjecanja Starog kontinenta u sezoni 1998./99

17.9.2019.
10:19
Josip Regović/Pixsell
VOYO logo

Utakmicom protiv Atalante u srijedu 18. rujna na stadionu Maksimir, Dinamo će otvoriti svoj sedmi nastup u Ligi prvaka. U dosadašnjih šest nastupa modri niti jednom nisu prošli dalje, a u 36 odigranih utakmica ostvarili su četiri pobjede, pet remija i 27 poraza, uz 22-82 razliku pogodaka.

Modri su bili najuspješniji u svom prvom nastupu u grupnoj fazi elitnog natjecanja Starog kontinenta u sezoni 1998./99.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu do elite Dinamo je preskočio škotskog velikana Celtic. Nakon što su Škoti u prvom susretu u Glasgowu slavili sa 1-0, u uzvratu je Robert Prosinečki odigrao fantastičnu utakmicu te dvama pogocima predvodio momčad do konačnih 3-0.

U prve tri utakmice skupine A osvojen je samo jedan bod i trenera ZlatkaKranjčara zamijenio je Velimir Zajec. To se pokazalo dobitnom kombinacijom, jer je Zajec u preostale tri utakmice porazio Porto u Zagrebu, Ajax u Amsterdamu pogotkom Josipa Šimića i u zadnjoj utakmici odigrao neodlučeno s grčkim Olympiakosom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam bodova i drugo mjesto u skupini nije bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale, pošto su tada samo dvije najbolje drugoplasirane momčadi išle dalje.

Najgori učinak Dinamo je imao u svom zadnjem sudjelovanju u Ligi prvaka. Dinamo je u sezoni 2016./17. upisao svih šest poraza bez postignutog gola i razliku pogodaka 0-15. Dinamo je šest poraza ostvario i u sezoni  2011./12., ali je barem zabio tri gola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednju pobjedu Dinamo je u Ligi prvaka ostvario 16. rujna 2015. na stadionu Maksimir protiv Arsenala 2-1. 

Golove za hrvatskog prvaka zabili su Alex Oxlade-Chamberlain (24-autogol) i Junior Fernandes (58), dok je strijelac za goste, koji su od 40. minute igrali bez isključenog OlivieraGirouda, bio Theo Walcott (79).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to prva pobjeda Dinama u Ligi prvaka nakon 16 godina. Posljednji put 'Modri' su u elitnom natjecanju Starog kontinenta slavili 29. rujna 1999. protiv Sturma (3-0). Maksimirske tribine tada su razveselili dvostruki strijelac Tomo Šokota i Tomislav Rukavina. Nakon te utakmice Dinamo je nanizao 15 susreta bez pobjede pri čemu je upisao čak 13 poraza.

Nažalost, nakon pobjede protiv 'topnika' uslijedio je novi crni niz i čak 11 uzastopnih poraza uz razliku pogodaka 1-28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo