DINAMO PREDSTAVIO NOVO VELIKO POJAČANJE: / On bi trebao biti rješenje velikog problema. Igrao je protiv Arsenala i Chelseaja

Image

Iznimno sam sretan i ponosan zbog ovog trenutka i potpisa za Dinamo

1.2.2021.
18:14
VOYO logo

Kao što je ovoga vikenda najavljeno, Dinamo je kompletirao posao s Goricom i na Maksimir je stigao mladi lijevi bek, Marijan Čabraja. Čabraja je u ponedjeljak potpisao višegodišnji ugovor s Dinamom i odmah će se pridružiti ekipi Zorana Mamića. Čabraja je, inače, bivši igrač Dinama, ali do prve momčadi "modrih" došao je zaobilaznim putem.

S Dinamovim je grbom na dresu još u mlađim uzrastima pobijedio i Arsenal i Chelsea u Engleskoj, blistao u UEFA Ligi prvaka mladih, pune dvije godine proveo u mladoj momčadi u Dinamu II, a sad će biti i dio udarnog maksimirskog sastava. U Dinamo sad dolazi kao pojačanje iz Gorice, gdje je igrao protekle dvije i pol godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čabraja će osnažiti konkurenciju na mjestu lijevog braniča, koja je podosta kritična, a novoj se momčadi priključuje odmah. Ovog će mjeseca, 25. veljače, navršiti 24 godine. Rođen je u Puli, prve nogometne korake načinio u Jadranu iz Poreča, a s 13 godina došao u Dinamovu školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član slavne mlade generacije

Bio je član udarne postave ujesen 2015. kad su blistali u Ligi prvaka mladih u kojoj su bili, između ostalih, i Dani Olmo, Josip Brekalo, Nikola Moro, Amer Gojak, Ivan Šunjić, Filip Benković, Adrian Šemper... Asistirao je, primjerice, za drugi Dinamov gol u pobjedi u gostima protiv Arsenala s 2:1, zatresao mrežu Olympiacosu u remiju, 2:2, također u gostima. Bio je i dio generacije koja je godinu kasnije prezimila u prestižnom Premier League International Cupu pobijedivši i Chelsea s 1:0.

Nakon dvije pune sezone u sastavu Dinama II u Drugoj HNL u ljeto je 2018. prešao u Goricu u kojoj se afirmirao kao jedan od ponajboljih braniča HT Prve lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznimno sam sretan i ponosan zbog ovog trenutka i potpisa za Dinamo. Vratio sam se u klub u kojem sam od 2012. godine igrao u mladim momčadima, tu sam proveo velik dio djetinjstva i uz rad, trud i zalaganje formirao se u profesionalnog igrača. Dat ću sve od sebe u dresu Dinama i hvala klubu što mi je na ovaj način ponovno pokazao povjerenje. Veseli me povratak kao i svi izazovi koji slijede. Želio bih zahvaliti vodstvu i djelatnicima HNK Gorica na svim prilikama koje sam dobio", istaknuo je Čabraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo