VIDEO: / Dinamo doživio novu europsku šamarčinu!

Nogometaši Dinama još su jednom razočarali svoje navijače. U 3. kolu Europske lige poraženi su na Red Bull Areni od domaćeg Salzburga s 4:2.

23.10.2014.
12:40
VOYO logo

Zagrepčani su bili očajni u obrani, napravili su velike pogreške gotovo kod svih golova. Trostruki je strijelac za Austrijance bio Alan, a jedan je pogodak dodao Ramalho. Dinamo je poraz ublažio u samoj završnici golovima Ademija i Henriqueza.

Baš kao i protiv Celtica u prošlom kolu, Dinamo je brzo primio gol i kola su odmah krenula nizbrdo. Samo za razliku od Škota, Austrijanci se nisu zaustavili na jednom golu i do vrha su napunili mrežu Modrih koje je od još težek potopa spasio vratar Eduardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 14. je minuti Ankersen nabacio s desne strane, a Alan je ostao sam između uspavanih Šimunića i Sigalija, te lakoćom zabio za vodstvo domaćina.

Imao je četiri minute kasnije i Dinamo veliku priliku, Soudani je izbio sam pred gol, ali je njegov udarac vratar Gulacsi skrenuo u korner. Držali su se Mamićevi nogometaši koliko-toliko ravnopravno sve do same završnice kada je u 45. minuti Kampl nanizao nekoliko gostujućih igrača i poslužio usamljenog Alana, a ovaj je s 15-ak metara još jednom matirao Eduarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su završili prvo poluvrijeme, hrvatski su prvaci započeli i drugo. U 49. je minuti Leitgeb nabacio iz kornera, a Dinamova je obrana opet bila ukopana i pustila Ramalha da na prvoj vratnici glavom zabije za 3:0.

Potpuno grogirani Zagrepčani samo su tri minute kasnije ponovno vadili loptu iz mreže. U obrani Modrih je vladao potpuni kaos, pa je Leitgeb čak progurao loptu kroz noge Sigaliju, a potom je Alan zaobišao Eduarda, 'bacio' na pod Šimunića i kompletirao hat-trick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/flPG3c0CotQ

Činilo se u tim trenucima da Dinamu prijeti najteži europski poraz u povijesti, ali probudio se Eduardo i do kraja obranio velike prilike Kampla, Bruna, Keite, Soriana... U jeku napada Salzburga, Zagrepčani su ipak uspjeli ublažiti poraz. U 81. je minuti s desetak metara zabio Ademi nakon lijepe asistencije petom Henriqueza. Osam minuta kasnije se Čileanac upisao i u strijelce nakon kontranapada koji je sam povukao i uspješno okončao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgubio je tako Dinamo 'samo' s dva gola razlike, ali to ne može popraviti očajan dojam koji je ostavio. Na trenutke su njegovi igrači izgledali kao hrpa amatera, a obrana je bila tragikomična. Loša je vijest za Zagrepčane došla i iz Glasgowa gdje je Celtic svladao Astru s 2:1. Tako nakon tri kola Dinamo za Salzburgom i Celticom zaostaje velika četiri boda, a sljedeću utakmicu igra za dva tjedna kada na Maksimiru dočekuje Austrijance.

Salzburg - Dinamo Zagreb 4:2 (Alan 14', 45', 52', Silva 49' / Ademi 81', Henriquez 89') Celtic - Astra 2:1 (Šćepanović 73', Johansen 79' / Enache 81')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica: 1. Salzburg 7 2. Celtic 7 3. Dinamo Zagreb 3 4. Astra Giurgiu 0

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo