Ibra preko Dinamovih 'leđa' dohvatio rekord Lige prvaka

I nakon 4. kola u Ligi prvaka pored imena zagrebačkog Dinama stoji nula u rubrikama osvojenih bodova i postignutih golova. Modri su doživjeli najveći poraz ove sezone, PSG je slavio s čak 4:0.

6.11.2012.
23:24
VOYO logo

Pariz. Stadion: Park prinčeva. Sudac: Pawel Gil (Poljska)

PSG (4-3-3): Sirigu - Jalett, Alex, Silva, Maxwell - Sissoko, Matuidi, Rabiot - Menez, Ibrahimović, Lavezzi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo(5-4-1): Kelava - Vrsaljko, Vida, Šimunić, Puljić, Pivarić - Kovačić, Ademi, Brozović, Sammir - Rukavina

Strijelci: Alex (17'), Matuidi (61'), Menez (65'), Hoarau (80') Četiri su različita strijelca zabila za sastav Carla Ancelottija - Alex, Blaise Matuidi, Jeremy Menez i Guillaume Hoarau, dok je asistent za sva četiri gola bio sjajni Zlatan Ibrahimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je prvu dobru priliku na utakmici imao Dinamo, preko Pivarića u 11. minuti, PSG je očekivano poveo u 16. minuti kada je s desne strane nakon akcije kojoj je prethodio korner Ibrahimović pronašao braniča Alexa, a ovaj je iz poluvoleja prizemnim udarcem savladao nemoćnoga Kelavu.

Mreže su mirovale do 61. minute, kada PSG u razmaku od samo pet minuta još dva puta trese mrežu hrvatskog prvaka. Prvo je Matuidi utrčao pravovremeno u prostor i sa desetak metara poentirao, dok je potom Ibrahimović sjajno proigrao Meneza na rubu kaznenog prostora. Francuski je napadač primio loptu, prevario Dinamovu obranu i neometan s nekih 11 metara ponovo matirao Kelavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alexu i Matuidiju golovi su bili prvijenci u ovosezonskom izdanju Lige prvaka, dok je Menez svoja oba gola zabio Dinamu, u Zagrebu i sada. Točku na i postavio je Hoarau u 80. minuti, samo četiri minute nakon što je zamijenio Meneza. Zabio je iz lake situacije za koju mu je Ibrahimović asistirao u padu s travnjaka nakon prethodnog duplog pasa koji je izbacio Dinamovu obranu.

Ibrahimović je tako postao drugi igrač u povijesti Lige prvaka s četiri asistencije u jednoj utakmici nakon Carlosa Martinsa koji je isto toliko puta dodao za gol u Benficinoj pobjedi protiv Lyona 4:2 u listopadu 2010. godine. Dinamo je tako nakon 4. kola postao najgora momčad Lige prvaka sa nula bodova i gol razlikom 0:10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina A, redoslijed:

1. Porto 10 2. PSG 9 3. Dinamo Kijev 4 4. Dinamo Zagreb 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj odigranoj utakmici Dinamo Kijev i Porto podijelili su bodove na Olimpijskom stadionu u Kijevu u utakmici bez golova. Do 87. minute je za Kijevljane odigrao Ognjen Vukojević kojeg je zamijenio Niko Kranjčar.

Dinamu je u ovoj utakmici trebala pobjeda da bi zadržali šanse u prolazak dalje, a ovako su njihove šanse svedene na minimum, dok je Porto i matematički osigurao prolaz u nokat-fazu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo