POZDRAVILI ODLUKU / Dinamo obećao suradnju Vladi: 'Bitan korak za jedan od najvažnijih ciljeva kluba'

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Dugo se u Hrvatskoj priča o obnovi Maksimira i Poljuda, a sada se poduzimaju i prvi konkretni koraci

6.7.2023.
19:57
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

"Gradski stadion Maksimir" u Zagrebu i "Gradski stadion Poljud" u Splitu Vlada je na sjednici u četvrtak proglasila sportskim građevinama od nacionalnog interesa.

Image
ZADOVOLJNI /

Kustić i Dalić pozdravili 'povijesnu' odluku Vlade

Image
ZADOVOLJNI /

Kustić i Dalić pozdravili 'povijesnu' odluku Vlade

Hrvatski nogometni savez pripremio je analizu "Odabir sportskih građevina od nacionalnog interesa", u kojoj je predložio kriterije za određivanje prioriteta za ulaganje u nogometne stadione

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novim Zakonom o sportu propisana je mogućnost da Vlada može odlukom pojedine sportske građevine proglasiti sportskim građevinama od nacionalnog interesa.

Iz Dinama su se nakon sjednice oglasili i podržali takvu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada Republike Hrvatske na sjednici je u četvrtak, 6. srpnja, usvojila prijedlog Ministarstva turizma i sporta o proglašenju sportskih građevina od nacionalnog interesa pri čemu je taj status dodijelila i stadionu Maksimir. Ova odluka Vlade omogućena je temeljem odredbi novog Zakona o sportu i koji je stvorio preduvjete za sufinanciranje izgradnje stadiona.

GNK Dinamo smatra da je ovo bitan korak prema ostvarenju jednog od najvažnijih ciljeva kluba, a to je izgradnja modernog stadiona u Maksimiru, objekta koji bi bio dostojan velikih uspjeha hrvatskog nogometa, kako klupskog tako i reprezentativnog, a samim time i promotor cijeloga našeg sporta kao i Republike Hrvatske. Klub pozdravlja ovu odluku i ističe zadovoljstvo što je Vlada Republike Hrvatske prepoznala potrebu značajnih ulaganja u nogometnu infrastrukturu kako bi budući stadion zadovoljio uvjete i kriterije za održavanje natjecanja najviše razine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GNK Dinamo će u uskoj suradnji s Vladom Republike Hrvatske i Gradom Zagrebom intenzivno provoditi sve potrebne radnje s ciljem da se u što kraćem roku i na najbolji mogući način započne i dovrši projekt izgradnje modernog stadiona Maksimir", poručio je Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo