'Dinamo nije nikakva mega-momčad, Hajduk je bio bolji'

Još jedan derbi koji nije ispunio nogometna očekivanja, bio je to zapravo običan dan "u uredu" kad je riječ o susretima Hajduka i Dinama.

11.9.2011.
2:01
VOYO logo

"Očekivali smo da ovo bude parva, zdrava utakmica, nismo mi mislili da je Dinamo došao s mislima na Real. Žao mi je zbog mojih igrača što smo tako brzo dobili crveni karton, totalno je pala moja koncepcija. Morali smo brzo regirati. Jednu grešku smo napravili i primili gol. Na poluvremenu smo popričali, korigirali detalje", rekao je trener Hajduka.

I sad je u Poljudu bilo pričanja o suđenju, crvenom kartonu, pogotku gostiju iz navodnog zaleđa, jedanaestercu na Sammiru... no Balakov o tome nije želio govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mišljenje ću zadržati za sebe. Želim skinuti kapu igračima koji su ovako igrali s igračem manje, ali ima i puno stvari koje treba korigirati. Za to treba vremena."

Dinamo nije s igračem više uspio pobijediti Hajduk, kako će proći s Realom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modrima samo mogu poželjeti uspjeh, bod bi bio usjeh. U nogometu se ništa ne zna, svaki bod u Europskoj ligi ili Ligi prvaka dobar je za hrvatski nogomet. Jeste li sad osjetili razliku utakmice s Dinamom i ostalih utakmica u našoj ligi? Igrao se nogomet, nije se sve svelo samo na prekide, kaos, kao što se očekivalo", zaključio je Balakov.

"Pokazali smo koloko vrijedimo, i Dinamo nije nikakva mega-momčad. U svim segmentnima smo pokazali da smo bolji od njih", izjavio je Mario Maloča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nekim drugim okolnostima bio bih zadovoljan, ovako nisam jer imali smo dugo igrača više. Probali smo duplim bokovima i igrom u širinu dobiti prednost. No, nismo imali strpljivosti, željeli smo igrača više što prije iskoristiti. Vratili smo se u romb u nastavku, imali smo prilike, poluprilike, udarce, ali nisam zadovoljan", počeo je Kruno Jurčić.

Zoran Mamić je rekao da nije zadovoljan igrom Dinama, da to nikako nije dovoljno za Real, da puno toga treba popraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Popraviti za Real? Treba mi Cristiano Ronaldno, Ozil.... Važno je samo da se mi vratimo u svoj ritam, svojoj igri, imali smo puno odsutnih igrača zbog reprezentacije. Protiv Reala moramo biti agresivni, kompaktni. Ni u jednom trenutku ne smijemo izaći iz sustava."

Gosti su možda propustili riješiti prvenstvo, imati igrača više od 20. minute, a ne znati to iskoristiti, grijeh je. Nije li trebalo igrati hrabrije, otvorenije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne hrabrije, nego strpljivije. A igrali smo mi s puno igrača prema naprijed", veli Jurčić koji je ocijenio i igru Hajduka:

"Kao uvijek hrabar i čvrst, možda ih je u zajedništvo stisnulo isključenje igrača. Bijeli igraju s puno emocije, preskaknja igre pa se brzo pridodaju, uobičajeni Splićani u derbijima", zaključio je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Hajduk specijal-201102150360004-Dinamo

Vezani članci:

arti-201109100356006 arti-201109100137006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo