Direktor otkrio zbog koga je Dinamo izbačen iz Europe!

11.10.2012.
13:19
VOYO logo

Zbog kazni koje redovito stižu u Maksimirsku 128 prvi je put u javnosti istupio novi glavni direktor Dinama Tomislav Svetina. Najnovija kazna stigla je za utakmicu s Mariborom (34.500 eura) pa su Modri sve svoje kazne rekapitulirali i zaključili da su u posljednjih 20 godina UEFI platili 83 kazne u ukupnom iznosu od 1.120.000 eura, a i dalje su pod trogodišnjom suspenzijom.

"Nije stvar samo u Dinamu, kazne plaća i Hajduk, plaća i HNS pa je tako HNS dosad platio milijun eura, a Hajduk nešto više od pola milijuna", kazao je Svetina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo namjerava krenuti u pravnu borbu protiv huligana, kako ih naziva i UEFA.

"Prema onima koji su počinili prekršaj i koji su za to kažnjeni mi ćemo ići tužbom za naknadu štete. Ako vama netko potrga ogradu, naravno da ćete ga tužiti ako vam to ne želi platiti", plastično je objasnio Svetina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni direktor Dinama osvrnuo se i na činjenicu da priča kako hrvatski prvak ne treba igrati Ligu prvaka nema podlogu.

"Mi ostvarujemo izravnu financijsku korist od igranja, ali ostvaruju je i ostali naši klubovi koji ne igraju LP. Zbog našeg lanjskog igranja svaki od naših 11 prvoligaša dobit će po 64 tisuće eura, odnosno 450 tisuća kuna, a za naše ovogodišnje igranje svaki od devet prvoligaša (računa se sljedeća sezona) dobit će oko 80 tisuća eura."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svetina se vratio i na slučaj Auxerre (1994.), zbog kojeg je Dinamo bio izbačen iz Europe te napomenuo:

"Zdravko Mamić nije u zapisniku kao dio prekršaja, nego samo trener Ćiro Blažević i sponzor Majan Dabić", istaknuo je Svetina, iako je poznato da nitko ne zna tko je dotični Dabić za kojeg se sumnja da je to upravo Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo