OPET JE BIO SJAJAN / Dinamo ima najboljeg igrača HNL-a, ali i lovu da ga zadrži: Ono što bi im se moglo dogoditi, ne pamtimo

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ušao je u posljednju godinu ugovora, pa zato se toliko glasno i priča o odlasku. Nije nikakva tajna da bi Bruno rado ostao u Zagrebu, no za to traži 1,2 milijuna eura

28.8.2023.
8:59
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

"Bruno Petković nam puno znači, ponovno je to pokazao. Želimo da bude s nama, da nas kapetanski vodi. S drugim senatorima u svlačionici."

Image
PRVE REAKCIJE /

Jakirović dobivao salve uvrede za vrijeme davanja izjave: 'To je nogometni folklor'

Image
PRVE REAKCIJE /

Jakirović dobivao salve uvrede za vrijeme davanja izjave: 'To je nogometni folklor'

Riječi su trenera Dinama Sergeja Jakirovića nakon što je njegova momčad u derbiju 6. kola HNL-a na Maksimiru s 2-1 pobijedila Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš je Petković bio ključna figura Plavih u toj pobjedi jer prvo je u 37. minuti asistirao Marku Bulatu za gol u 37. minuti, a onda dao i sjajnu loptu za Martina Baturinu koji je izborio jedanaesterac, koji je potom sam pretvorio u gol.

Image
Foto: SofaScore

Nije to bilo jedino što je Petko napravio, imao je tri ključna dodavanja, četiri točne duge lopte, a ono čime nas je posebno impresionirao je sprint u 82. minuti kada je od prve špice 'postao' zadnji vezni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelo ljeto traje sapunica oko njegovog odlaska iz kluba, puno se priča o odlasku u Trabzonspor, gotovo za svaku utakmicu Turci tvrde da mu je to posljednja u plavom dresu. Postojao i interes iz Njemačke, Španjolske, Italije. No, Petković je još uvijek tu.

Ušao je u posljednju godinu ugovora, pa zato se toliko glasno i priča o odlasku. Nije nikakva tajna da bi Bruno rado ostao u Zagrebu, no za to traži 1,2 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su ovog ljeta klub napustili Dominik Livaković, Josip Šutalo i Luka Ivanušec, jedini reprezentativac koji je ostao je upravo Petković. Kada tome pridodate da su klub ranije ove godine napustili i Mislav Oršić i Arijan Ademi, jasno vam je koliko je Dinamo objektivno slabiji.

Jer i puno veće momčadi od Dinama teško da bi nadoknadile takve igrače. Klub je ovog ljeta lijepo i zaradio na prodajama tih igrača i dojam je da se Petkovića nakon svega ne smije prodati, već se mora pronaći zajednički jezik i dati mu ono što se traži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer i njegova potencijalna zamjena će koštati i sigurno je da neće igrati za 'kikiriki'. Ova sezona za Dinamo je najbitnija jer od sljedeće sezone kreće novi format superbogate Lige prvaka u koju bi Plavi mogli ući i izravno na temelju koeficijenta.

Dinamo ima minus osam u odnosu na Hajduk, ali i utakmicu manje. Dugoročno, nakon svih odlazaka, stvar je jasna, Petković mora ostati. Pa neće valjda biti već treći kapetan ove godine (Ademi, Livaković), koji će napustiti klub. U ozbiljnim klubovima se to tako ne radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo