DEČKO, DOĐI NA VRTULJAK: / Rooney je Koscielnyju pokazao kako to rade majstori

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Engleska je na svom Wembleyu u prijateljskoj utakmici svladala Francusku 2:0.

18.11.2015.
6:45
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

Wembley nikad nije bio ujedinjeniji što se tiče navijačkog dekora. I Englezi i Francuzi zajedno su odali počast žrtvama pariškog masakra. Slavni Wembley je za ovu priliku bio osvijetljen u bojama francuske zastave, a krasio ga slogan ‘Sloboda, jednakost, bratstvo’. Uoči samog početka utakmice na travnjak su zajedno izašli izbornici Roy Hodgson i Didier Deschamps, te u društvu princa Williama položili vijence za poginule u Parizu.

Ne terorizmu!

Odsvirane su potom obje himne, a tijekom intoniranja Marseljeze velik je dio engleskih navijača zapjevao s Francuzima, pruživši na taj način podršku narodu pogođenom tragedijom koja nije samo šokirala Francusku, nego i čitav svijet. Osim toga, umjesto engleske zastave, gledatelji su večeras na tribini od kartona formirali francuski stijeg. Tako je na jedinstven način poslana poruka. Ne terorizmu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dele Alli poput Alexa Oxlade-Chamberlaina

Što se tiče događanja na travnjaku, vrijedi spomenuti da je Engleska bila bolja i zasluženo slavila nad Francuskom. Prvi gol na utakmici postigao je 19-godišnji Dele Alli koji je tako postao prvi tinejdžer nakon Alexa Oxlade-Chamberlaina koji je zabio za englesku izabranu vrstu. Na 2:0 povisio je Wayne Rooney iz voleja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije njegov gol jedino što je od njega viđeno sinoć na Wembleyu. U jednom napadu Rooney se sletio prema golu, na nekih 16 metara fintirao Laurenta Koscielnyja, ali njegova lopta prolazi tik uz desnu vratnicu. Da je zabio pogodak, bila bi to prava majstorija. Iako, i njegova finta nije daleko od toga. Jer, poslao je Koscielnyja na vrtuljak...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo