DANI OLMO OTKRIO ONO ZA ŠTO SVI POTAJNO NAVIJAJU: / 'Nadam se da bih jednoga dana mogao zaigrati za Hrvatsku'

Image
Foto: PIXSELL

Dani Olmo u intervjuu je potvrdio sve ono što su se navijači Vatrenih nadali da bi mogla biti istina

13.8.2018.
14:09
PIXSELL
VOYO logo

Najveća zvijezda Dinama ove sezone koja je tek na svom početku je sasvim sigurno mladi Španjolac Dani Olmo. U svakoj utakmici koju je Dinamo odigrao ove sezone, a da je Olmo nastupio, on je bio uvjerljivo najbolji igrač na terenu, a nerijetko i čovjek odluke.

Poznato je da je Olmo jedan od igrača koje bi Hrvatska voljela nagovoriti da jednog dana obuku dres Vatrenih, a o tome, o odrastanju u Barceloni i monogi drugim temama Olmo je govorio Jutarnji.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi u momčadi znamo što želimo i imamo isti cilj. Još nas čeka devedeset maksimirskih minuta s Astanom. Neće biti lako, ali to ćemo pobijediti. Svaka ekipa je u ovoj fazi teška i neugodna, ali u momčadi vladaju zajedništvo i dobra atmosfera, što se poslije itekako vidi na terenu.", rekao je Olmo na početku od najaktualnijoj temi, kvalifikacijama za Ligu prvaka.

O Zagrebu i adaptaciji na Hrvatsku

"Kada sam došao u Hrvatsku, počeo sam trenirati na najjače, ali i učiti jezik. Puno su mi u tome pomogli suigrači, ali i jedna profesorica hrvatskog jezika s kojom sam radio. Nakon dvije godine već sam nešto govorio hrvatski jezik, puno sam griješio, ali pomagali su mi suigrači i treneri koji su me ispravljali i govorili mi što sam dobro rekao na vašem jeziku, a što nisam. Još uvijek svaki dan nešto naučim, osjećam da imam još prostora za učenje hrvatskog jezika", rekao je Dani i dodao da mu se život u Zagrebu zaista sviđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je miran grad, i to je dobro za nogometaša. Imam sve što mi treba. Zimi je malo teže, jer ja baš nisam naučen na snijeg, isprva mi je bilo fora, sve mi je to bilo lijepo, ali sada bih radije da nema više toliko snijega zimi. Znaš, tamo gdje sam ja živio nikada nema snijega", pojašnjava Dani i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moji španjolski prijatelji su hobi nogometaši i imaju svoje poslove. Oni dobro rade u svojim strukama, a meni dolaze kad uhvate koji dan slobodno. Ipak, ja sam fokusiran većinom na nogomet. Došao sam u Dinamo sa 16 godina sa samo jednim ciljem, igrati Prvu ligu. U početku mi je bilo teško, morao sam puno raditi, ali to sam sada ostvario. Igram dobar nogomet, i ne smijem sada to pustiti"

Veliki radnik

"To je tako u nogometu. Recimo, ja sam prošao sve nacionalne selekcije španjolskih mlađih reprezentacija, dakle U-16, U-17 i U-18. U tim selekcijama igrao sam s istim igračima, sa svojom generacijom. Kada je došlo vrijeme za nastupe u U-19 selekciji, promijenio se trener koji je zamislio neku drugu ekipu, i tu sam ispao iz selekcije. Bez uvrede sam nastavio trenirati, a cilj mi je, naravno, vratiti se. Želim jedan dan igrati za nacionalni tim... možda i hrvatski?, rekao je Dani pa na direktno pitanje o tome bi li zaigrao za Hrvatsku odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto ne, zašto ne... Znaš li da radim na tome da dobijem državljanstvo? Ali ovo su ozbiljne teme, i o svemu još treba dobro promisliti. No, mogu ti reći da sam vrlo ponosan kada čujem da netko kaže kako bih možda jedan dan mogao zaigrati za vašu repku", rekao je Olmo novinaru Jutarnjeg.

"U nogometnoj igri odluke se donose u trenutku. Mislim da će tako biti i kada budem trebao odlučiti za koga ću igrati reprezentativni nogomet. Do tada, samo Dinamo i Liga prvaka", završio je mladi Španjolac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo