FIFA suzila izbor /

Dalić u eliti: Izbornik Vatrenih u konkurenciji za najboljeg trenera svijeta

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zlatko Dalić, Zinedine Zidane ili Didier Deschamps bit će proglašeni trenerom godine u izboru FIFA-e

3.9.2018.
16:55
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik svjetski srebrne hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić izabran je među trojicu kandidata za najboljeg trenera na svijetu. FIFA je izbor s deset imena suzila na tri, a među njima se našao izbornik Vatrenih.

Kao protivnike u FIFA-inom izboru Dalić ima dva trenerska gorostasa - Zinedinea Zidanea, aktualnog osvajača nagrade te pobjednika Lige prvaka s Real Madridom u prošloj sezoni, te Didiera Deschampsa, izbornika Francuske, koja je postala prvak svijeta u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je u karijeri prije hrvatske reprezentacije vodio klubove iz Hrvatske, Albanije, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, dok su Deschamps i Zidane vodili velikane kao što su Real Madrid, Juventus, Marseille...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrade najboljima FIFA će dodijeliti na svečanosti 24. rujna u Londonu. Kandidiran je i Luka Modrić, i to u kategoriji za najboljeg igrača svijeta.

FINALISTI FIFA-inih nagrada:

Najbolji igrač: LUKA MODRIĆ (HRVATSKA/Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Portugal/Real Madrid), Mohamed Salah (Egipat/Liverpool)

Najbolji trener muških ekipa: ZLATKO DALIĆ (HRVATSKA), Didier Deschamps (Francuska), Zinedine Zidane (Real Madrid)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji vratar: Thibaut Courtois (Belgija/Chelsea), Hugo Lloris (Francuska/Tottenham Hotspur), Kasper Schmeichel (Danska/Leicester City)

Najbolja igračica: Ada Hegerberg (Norveška/Lyon), Dzsenifer Marozsan (Njemačka/Lyon), Marta (Brazil/Orlando Pride)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji trener ženskih ekipa: Reynald Pedros (Lyon), Asako Takakura (Japan), Sarina Wiegman (Nizozemska)

Najbolji navijači: Sebastian Carrera (CD Puerto Montt), navijači Japana i Senegala, navijači Perua

Nagrada Puskas za najljepši gol: Gareth Bale (Real Madrid), Denis Čerišev (Rusija), Lazaros Christodoulopoulos (AEK), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Giorgian de Arrascaeta (Cruzeiro), Riley McGree (Newcastle Jets), Lionel Messi (Argentina), Benjamin Pavard (Francuska), Ricardo Quaresma (Portugal), Mohamed Salah (Liverpool)

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo