DALIĆ OTKRIO ZA KOJU TROJICU IGRAČA SMATRA DA SU BUDUĆNOST VATRENIH: / 'Oni su rješenja na duge staze, raduje me što su se pojavili'

Image
Foto: Profimedia

Izbornik Hrvatske pričao je o svojim rotacijama u poprilično zgusnutom rasporedu te očekivanjima od pojedinih igrača

13.11.2020.
14:54
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Stockholm i u subotu ju očekuje sraz sa Švedskom u Ligi nacija. Vatrenima nedostaje nekoliko igrača, a nakon remija (3:3) s Turskom u Istanbulu otpao je i Domagoj Vida koji je zaražen koronavirusom. No dobra je vijest da se vraćaju Dominik Livaković i Bruno Petković za susrete sa Šveđanima i Portugalom.

Izbornik Hrvatske u intervjuu za Sportske novosti je govorio o nadolazećim igračima Hrvatske za koje smatra da su budućnost naše reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veseli me pojava Pongračića jer on je pojačanje u dijelu u kojem smo pokazali slabosti, osnažio je konkurenciju u obrani. Raduje me što su se pojavili i Uremović i Ćaleta-Car, tri igrača koji će sigurno biti rješenja na duge staze", iskren je bio Dalić koji je govorio i o rotacijama koje mora raditi zbog gustog rasporeda.

"Poštedio sam one koji su igrali najviše utakmica za reprezentaciju i za klub. Vlašić igra non-stop, Brozović, Luka i Kovačić također, Perišića sam stavio pola sata jer je za Inter u nedjelju bio na terenu samo 16 minuta u utakmici s Atalantom. Raspoređivao sam snage da svi budu jednako opterećeni. Htio sam odmoriti one kojima je to najpotrebnije", rekao je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DALIĆ SE OGLASIO NAKON DRAME U BEOGRADU: /

'S njima nemamo sjajnu tradiciju i neće nam biti lako igrati dvije utakmice u gostima'

Image
DALIĆ SE OGLASIO NAKON DRAME U BEOGRADU: /

'S njima nemamo sjajnu tradiciju i neće nam biti lako igrati dvije utakmice u gostima'

Komentirao i Škotsku

Reprezentacija Škotske izborila je plasman na EURO pobjedom protiv Srbije nakon jedanaesteraca te će se pridružiti Hrvatskoj, Engleskoj i Češkoj u skupini D Europskog prvenstva. Izbornik Zlatko Dalić gledao je putem televizije sraz Srbije i Škotske. Vatrene sad na turniru očekuju dvije “gostujuće” utakmice. Engleska na Wembleyju i Škotska u Glasgowu. To zasigurno neće biti lako.

“Vidjeli smo očekivano neizvjesnu, izjednačenu i čvrstu utakmicu koja je imala ogroman ulog za obje reprezentacije što je utjecalo na izvedbu, pa je razumljivo da nismo gledali atraktivnu utakmicu s previše prilika. Škotska me ugodno iznenadila u većem dijelu susreta, uz očekivanu borbenost pokazali su se i taktički kvalitetnom ekipom. U drugom dijelu susreta su fizički pali i nisu izdržali u istom ritmu, no uspjeli su doći do jedanaesteraca i tako izboriti EURO, što je veliki uspjeh za Škotsku. Neće nam biti lako igrati dvije utakmice u gostima na EURU, to će sigurno Škotima – kao i Englezima – biti dodatan vjetar u leđa. Sa Škotskom nemamo sjajnu tradiciju, no sve to ne mijenja naš cilj – dolazimo na EURO kao svjetski doprvaci i želimo proći skupinu”, rekao je za službenu stranicu HNS-a nakon jučerašnje utakmice Srbije i Škotske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je komentirao i ostale utakmice dokvalifikacija.

“Vrijedi primijetiti da su Slovačka i Mađarska izborile EURO, pa će četiri momčadi iz naše skupine biti na završnici, što dovoljno govori o kvaliteti skupine u kojoj smo završili kao prvoplasirani. Čestitam Sjevernoj Makedoniji na povijesnom uspjehu, a za EURO je sigurno dobro što su se Mađari i Škoti plasirali kao domaćini. Ove utakmice su nas podsjetile da je EURO blizu, i sigurno se tomu svi jako radujemo, no prije toga imamo i druge važne izazove, počevši od Švedske. Stoga, prvo koncentracija na ono što je ispred nas, a onda će biti vremena za razmišljanje o EURU.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo