DALIĆ I CVITANOVIĆ SECIRALI IGRU VATRENIH: / Izbornik pojasnio situaciju s Kramarićem i poslao poruku navijačima

Image
Foto: Screenshot HNTV

Hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji nakon što su u dodatnim kvalifikacijama bili bolji od Grčke.

13.11.2017.
17:28
Screenshot HNTV
VOYO logo

Bivši napadač Dinama i reprezentacija Igor Cvitanović i izbornik Zlatko Dalić bili su gosti u emisiji Vatreni info Hrvatske nogometne televizije.

"Ono što krasi Hrvatsku je brza i precizna i igra. Top se moglo vidjeti kod Kalnićevog gola. Centralni napadač daje ton u 16 metara. Bitno je da dobro ulazi na prvu stativu", pojasnio je Cvitanović situaciju kod pogotka za 2:0 na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad kad malo bolje vidim je tipičan tip treninga kakvog smo imali u utorak. Zadnji vezni primi loptu, traži dubinu, napadač mora doći po loptu i mora napast lotu. To je bilo dogovoreno. Cijeli trening sam potrošio na ulazak na prvu stativu. Kramarić i Kalinić su to ponavljali svaki put i to je urodilo plodom. Grčka obrana je napravila grešku jer je igrala s tri stopera. Htjeli su se braniti, a primili su tri gola....", kazao je Dalić.

Potom je progovorio i o taktici za uzvrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj je bio da stanemo svi iza lopte i da ne srljamo i da čuvamo rezultat te da ne trošimo snagu. Vodilo me i da ne primimo gol u prvih 20 minuta jer bi nam onda sve bilo teže. Onda bi oni dobili snagu i krenula bi velika borba. Odlučili smo igrati njihovu igru, onako kako oni inače igraju", otkrio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Progovorio je i zašto je Mandžukić dobio prednost ispred Kramarića.

"Prva ideja je bila Kramarić i Kalinić. Kalinić dobro čuva loptu na centralnoj poziciji, a mislio sam i na defanzivni skok. Tu su obi bolji od Kramarića. Utakmica nosi svoju ideju i tako se slaže. On je zaslužio igrati. Pojasnio sam mu zašto neće igrati zbog ispričao mu se. Bilo je to iz taktičkih razloga", kazao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da se veseli odlasku u Rusiju.

"Nogomet mora biti veselje narodu i užitak, kao sad. Nama treba podrška navijača. Trebaju nam navijači. Znam koji je naboj i osjećaj kao navijač pratiti utakmice reprezentacija na velikim natjecanjima i znam da to treba narodu. Želim im da uživaju. Mi kao mala zemlja moramo imati neko svoje veselje. Sport je taj koji čini ljude veselijima", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SP u nogometu je najvažniji sportski događaj tako da svi trebamo biti pozitivni i ponosni i dati podršku nogometu kad god možemo", Cvitanovićeva je poruka.

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo