kad se slegnu dojmovi / Dalić dan nakon poraza: 'Bolje nismo zaslužili, bolje da smo kiksali sad nego kasnije'

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dan nakon teškog poraza od Mađarske osvrnuo se na stanje u reprezentaciji

25.3.2019.
14:29
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dan nakon teškog poraza od Mađarske osvrnuo se na stanje u reprezentaciji 

Jesu li dečki tužni nakon jučerašnje utakmice? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno da nam poraz nije dobro legao i da nije dobrodošao. Ali činjenica je da mi u ove dvije utakmice nismo igrali dobro, Azerbajdžan smo dobili na strpljivost i na kvalitetu, ali ne na dobru igru. Jučer smo dobro igrali prvih 35 minuta, ali nakon toga smo pali, nismo bili pravi i bolje nismo ni zaslužili. Idemo dalje, sad je tako i na meni je odgovornost da pokrenem stvari i sigurno da imam puno posla, ali ne gubimo glavu i nadu i sve je u našim rukama. 

Igrači su se nakon utakmice dosta zadržali u svlačionici, je li bilo nekih povišenih tonova ili je trebalo vremena da se emocije slegnu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Običaj je da imamo sastanak nakon utakmice, ali nije se dogodilo ništa specijalno, ja sam im rekao da dignu glavu gore, poraz smo zaslužili. To je dio sporta, to je dio nogometa, možda je bolje da smo kiksali sada nego kasnije. Nema kukanja i plakanja, idemo se dalje boriti. 

Nakon Argentine u 15 utakmica koje ste odigrali primili ste čak 25 golova, zvuči dosta mnogo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo puno problema u obrani. Ostali smo bez vratara i bez oba bočna igrača, nemamo tu baš puno rješenja. Lovren dugo nije igrao, Vida je u klubu koji se malo pati u turskom prvenstvu. Fali nam standardnosti, ali kad pogledate te utakmice, nisu one bile lagane, radilo se o teškim protivnicima. Problem je što primamo puno golova iz prekida, na tome trebamo raditi, ali problem je što nemamo kad. 

Hoće li Kalinić i dalje biti prvi vratar reprezentacije? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To sad neću komentirati, to ćemo analizirati kasnije u stožeru. Ne mogu okriviti Kalinića, izgubila je Hrvatska, izgubila je cijela ekipa i za sve što se dogodilo ja ću preuzeti odgovornost. Ja slažem ekipu i stavio sam Kalinića na gol. 

Koliko je teško pripremiti ovakve utakmice pošto ste svjetski doprvaci, pritisak je sigurno ogroman? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To sam i prije rekao, sad su na nas svi napaljeni, mi smo svjetski doprvaci i svi nas žele dobiti, zato se moramo drukčije postavljati i motivirati se više no što smo to činili dosad. Stavili smo si velik teret na leđa s tom titulom viceprvaka svijeta, ali to je prošlost i ne možemo od toga živjeti. 

Navijači su vas sjajno podržali? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želim se zahvaliti navijačima, nakon utakmice su unatoč porazu pružili veliku podršku našim igračima i hvala im na tome, to je pravi put. Naši dečki su toliko toga dali za Hrvatsku i toliko veselja im donijeli i ne smije ih se nakon jednog poraza pljuvati jer to nije normalno. 

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo