banner

Slavni Vatreni u dresu Jugoslavije!

Trener svih trenera Ciro Blazevic vec godinama tvrdi da najbolji nogometasi svijeta dolaze upravo s prostora bivse Jugoslavije. I zaista, kada se malo prisjetimo, zvuce impresivno imena zvijezda koje su na tom prostoru stasale samo u zadnjih dvadesetak godina. A kako bi takva jedna reprezentacija izgledala danas, u 21. stoljecu, zamislili su nasi susjedi iz BiH.

Kolege s portala Sport.ba napravili su svoju zamisljenu reprezentaciju Jugoslavije, koja na papiru izgleda zaista mocno.

“U slucaju da se nekadasnja zajednicka drzava nije raspala, nogometna reprezentacija Jugoslavije danas bi izgledala ovako.

Na golu bi bio sjajni Slovenac iz Intera, Samir Handanovic. Obranu bi cinili Emir Spahic, Nemanja Vidic, Aleksandar Kolarov i Branislav Ivanovic.

U veznom redu bi igrali Miralem Pjanic, Ivan Rakitic, Luka Modric i Stevan Jovetic, dok bi napad predvodili Edin Dzeko i Mario Mandzukic“, poslozili su jugoslavenski ‘dream-team’ za 21. stoljece na portalu Sport.ba.

Pitanje je, doduse, kako bi ta reprezentacija s papira funkcionirala na terenu i tko bi, uostalom, bio onaj pravi izbornik?

Jer ovakvih vrhunskih igraca bilo je pregrst i za vrijeme bivse drzave, pa su rezultati cesto bili ispod njihove stvarne vrijednosti, cak i razocaravajuci. Travnjak je ipak nesto drugo…

Povratak na Net.hr