CRVENOJ ZVEZDI I DELIJAMA ZABRANJEN ULAZAK NA KOSOVO: / 'Ovo pokazuje da Albanci mrze sve srpsko, čak i srpsku loptu'

Image
Foto: Screenshot: Kurir/Informer/Alo.rs

'Današnja zabrana ulaska srpskim sportašima na Kosovo, nogometašima Crvene zvezde, sudionicima Lige prvaka, pokazuje da Albanci mrze sve srpsko, čak i srpsku loptu'

9.10.2019.
15:02
Screenshot: Kurir/Informer/Alo.rs
VOYO logo

Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između FK Trepča i FK Crvena Zvezda zabranjena je, potvrdio je za "Kosovo online" direktor FK Trepča Bojan Jakšić, prenosi srpski tabloid Kurir. Tijekom srijede srpski mediji pišu o drami koja se odvija oko spomenute utakmice albanskog i srpskog kluba koja je proglašena utakmicom visokog rizika.

Delije zaustavljene od strane srpske policije na izlazu iz Raške

Navijači Crvene zvezde, njih 50-tak raspoređenih u 20 vozila, zaustavljeni su od strane srpske policije na izlazu iz Raške. Pristalice crveno-bijelih krenuli su na Kosovo i Metohiju kako bi bodrili svoju momčad. U međuvremenu, na prelazu Jarinje stacionirane su pojačane snage kosovske policije, sa dva vozila specijalne policije, prenose prištinski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica Crvene Zvezde i Trepče bio je zakazan za 14 sati, a mjesto odigravanja dvoboja bilo je Kosovska Mitrovica, točnije Zvečan. Nogometni savez Kosova najprije se nije bio složio s tim, pa je domaćinstvo bilo privremeno premješteno u Beograd na Banovo Brdo, ali nakon pisma iz Fife odlučeno je ipak da se utakmica igra na teritoriju Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Albanske sportaše s Kosova nitko nikada nije zaustavio ni na ulasku ni na izlasku iz Srbije'

"Današnja zabrana ulaska srpskim sportašima na Kosovo, nogometašima Crvene zvezde, sudionicima Lige prvaka, pokazuje da Albanci mrze sve srpsko, čak i srpsku loptu", izjavio je danas predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, prenosi njegove riječi srpski Kurir.

"Podsjećam da albanske sportaše s Kosova nitko nikada nije zaustavio ni na ulasku ni na izlasku iz Srbije. Normalno putuju gdje hoće i natjeću se se gdje hoće. Moje pitanje za međunarodnu zajednicu je "da li ima bilo kakav mehanizam da disciplinira kosovske Albance i da im kaže da je ovo 21. a ne 19. stoiljeće" kaže Marković i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priština je još jednom pokazala da joj nije mjesto ni u jednoj međunarodnoj organizaciji", poručio je Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'ROSU imale naredbu uhapsiti nogometaše Crvene zvezde ukoliko uđu na Kosovo'

Infomer, tabloid blizak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, prenosi "kako su specijalne jedinice kosovske policije (ROSU) imale naredbu uhapsiti nogometaše Crvene zvezde ukoliko uđu na Kosovo, potvrđeno je Tanjugu u klubu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometašima i upravi Crvene Zvezde zabranjen je ulazak na Kosovo, iako su ipak došli na granicu. Prvi je u koloni, kako piše Informer, bio generalni direktor Zvezdan Terzić, koji je pokušao prvi da prijeđe granicu, ali su mu carinici poslije uvida u dokumenta poručili da nema dozvolu ulaska na Kosovo poslije odluke vlasti Kosova...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Od početka izvlačenja je bilo tenzija'

"Mi smo se spremali od kada smo izvukli Zvezdu. Što da kažemo, vidite što se događalo. Spremali smo se za spektakl u Kosovskoj Mitrovici, ali sve ste vidjeli", rekao je Radovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadali su se domaćini do posljednjeg dana da će susret biti odigran:

"Od početka izvlačenja je bilo tenzija, priča da neće biti utakmice, ali smo bili optimisti. Do danas do 10 sati ujutro smo bili optimisti. Tako smo se i spremali. Nebitno je sada gdje će se igrati, vjerovatno u Staroj Pazovili ili Beogradu", zaključio je Radanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo