THE BEST

CRISTIANO RONALDO JE NOGOMETAŠ GODINE: Briljantni Portugalac pobijedio Messija i Neymara

Drugu godinu zaredom Cristiano Ronaldo je dobitnik FIFA-ine nagrade The Best za najboljeg svjetskog nogometaša. Nagrada mu je dodjeljena na svečanosti Međunarodne nogometne federacije u Londonu.

Ronaldo je pobijedio u konkurenciji Lionela Messija i Neymara, sasvim očekivano s obzirom da je predvodio Real Madrid do drugog uzastopnog naslova u Ligi prvaka, kao i do prvog mjesta u španjolskom prvenstvu. Nogometašica godine je Nizozemka Lieke Martens.

OGROMNO PRIZNANJE ZA LUKU MODRIĆA: Kapetan hrvatske reprezentacije izabran u svjetsku momčad godine

IMAMO NAJLJEPŠI GOL GODINE: Olivier Giroud je za ovaj spektakularan potez dobio Puskasovu nagradu

Zidane trener godine

Trener godine očekivano je postao Zinedine Zidane koji je odveo Real Madrid do europskog trona drugu godinu zaredom. Lani mu je nagrada izmakla i završila u rukama Claudija Ranierija, tvorca čudesnog Leicestera koji je senzacionalno osvojio Premier ligu. U konkurenciji ženskih ekipa, nagrada za trenericu godine je pripala nzozemskoj izbornici Sarini Wiegman.

Nagrada za golmana godine završila je u rukama legendarne ‘jedinice’ Juventusa Gianluigija Buffona (39). Još je jednom Buffon s Juveom dogurao do finala Lige prvaka, ali pored goropadnog je Reala ostao bez trofeja koji lovi čitavu karijeru.

Nagradu za najbolje navijače dobili su pristalice škotskog velikana Celtica.

Povratak na Net.hr