ČOVJEK KOJI JE SRUŠIO DINAMO PO ORKANSKOJ BURI: / 'U ovakvim situacijama se vidi tko je borac, fighter, vidi se žrtva, ideš do krajnjih granica'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

'Naravno da uvijek ima upita i ponuda, vidjet ćemo što će biti u budućnosti. Francuska? Sve je moguće'

6.2.2020.
14:51
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

On je srećonoša za Rijeku. Uvijek kad je dosad zabio protiv Dinama, njegova je momčad pobijedila. Tako je bilo i jučer. Treći pogodak Plavima, treća pobjeda... Antonio Mirko Čolak (26) junak je riječkog plasmana u polufinale Kupa Hrvatske. Tamo ih je odveo sjajnim trzajem glavom. Ona lopta koju nije zabio u Kranjčevićevoj sada je odsjela gdje želi i zagrijala promrzlu Rujevicu...

Image
'NE PRAVI RAŽANJ, DOK JE ZEC U ŠUMI': /

Ugledni hrvatski trenerski brk u potpunosti nam je razotkrio Dinamo; 'Čini se da se to dogodilo'

Image
'NE PRAVI RAŽANJ, DOK JE ZEC U ŠUMI': /

Ugledni hrvatski trenerski brk u potpunosti nam je razotkrio Dinamo; 'Čini se da se to dogodilo'

Jedan od najtraženijih eksponata riječke svlačionice

Kao i u završnici ljetnog mercata, Čolak je i u zimskoj bio jedan od najtraženijih eksponata riječke svlačionice. Ovaj vrijedni napadač odradio je vrlo dobru jesen, u 16 utakmica u HNL-u postigao je osam golova i dodao četiri asistencije, proljeće je otvorio jučerašnjim pogotkom protiv Dinama, pa ne čudi interes za njegovim uslugama među klubovima sa zapada Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljetos je bio blizu transfera u Francusku. Kad njega o tome pitamo, on zagonetno šuti. Kaže da ponuda, kao i za svakog igrača koji zabija golove, ima ali i kako je on samo orijentiran na igre za Rijeku. No, golica nam maštu kad nam kroz smiješak govori...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Francuska? Sve je moguće'

"To je stvar kluba, ja se s time uopće ne opterećujem. Naravno da uvijek ima upita i ponuda, vidjet ćemo što će biti u budućnosti. Francuska? Sve je moguće", kazao nam je Antonio Čolak i osvrnuo se na utakmicu protiv Dinama.

"Preživjeli smo buru, pobijedili, plasirali se u polufinale i to je najbitnije. Zbilja je bura bila jaka, uvjeti su bili iznimno teški. Ali, i mi i Dinamo imali smo iste uvjete i mi smo se njima bolje prilagodili. Pripremali smo se na to. Mislim da smo bili bolji, manje smo griješili, bili smo čvršći. Na kraju krajeva, zasluženo smo pobijedili. Prolaz u polufinale Kupa je bez mrlje. Bili smo požrtvovni, borbeni, ginuli smo jedan za drugog. Imamo nekoliko ozlijeđenih igrača, Gorgon je bio bolestan. Po imenima možda i nije bila najbolja naša momčad protiv Dinama na terenu, ako ćemo baš analizirati u detalje, ali u takvoj situaciji vidi se tko je borac, na površinu izađe fighterski duh, zajedništvo, žrtva... Sve daješ u takvim trenucima, ideš do krajnjih granica. Moraš ići iznad svojih mogućnosti", objašnjava nam Antonio Mirko Čolak i na činjenicu da su u prvom poluvremenu igrali niz vjetar, s vjetrom u leđima, a u drugom protiv vjetra, govori:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Vjetar radio probleme Dinamu u prvom poluvremenu, Rijeci u drugom

"U prvom poluvremenu smo znali da, ako će njihovi obrambeni igrači ispucavati duge lopte, one će se vraćati i ja tu moram biti spreman na reakciju. Znali smo da moram kalkulirati, prosuđivati, procjenjivati situaciju na terenu, biti brz i opasan na lopti. Oni su imali teške lopte i teže su ih iznosili po zraku prema našoj polovici. Dilaver i Livaković imali su teške trenutke zbog tog vjetra u prvom dijelu, ispucane lopte su im se vraćale na njihovu polovicu igrališta. Bio sam spreman na pogrešku. No, smatram da smo iskoristili šanse i bili spremniji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan prije utakmice Riječani su trenirali u istim uvjetima, pod naletima orkanske bure. Koliko je i to utjecalo na pobjedu?

"Imali smo samo taj jedan pravi trening prije Dinama. Proteklog vikenda igrali smo protiv Lokomotive, onda smo imali regeneraciju, pa smo tek u utorak imali jedan trening. No, nije to sad da smo mi zbog toga bili puno spremniji od zagrebačkog sastava na uvjete. Ali, ipak smo se bolje prilagodili od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simon Rožman imao i kadrovskih problema

Rijeka je u nastavak sezone krenula s 1:2 porazom od Lokomotive što nije bilo baš poticajno pred dolazak hrvatskog prvaka. Pragmatični slovenski trener Simon Rožman imao je i kadrovskih problema, pa se u Rijeci i nije osjećao nekakav veliki optimizam. No, čini se kako je taj poraz protiv Lokomotive učinio svoje, probudio igrače Rijeke za Dinamo.

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

05.02.2020., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Utakmica cetvrtfinala hrvatskog nogometnog kupa, HNK Rijeka - GNK Dinamo. Antonio Mirko Colak Photo:

"Naravno da jest, analizirali smo tu utakmicu, vidjeli smo da možda i pristup nije bio takav kao jučer. Bili smo daleko od onog protiv Dinama. Nismo si smjeli dopustiti tako odigrati protiv Dinama. Mi kad smo pravi, svakome je teško nas pobijediti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Počeli smo od nule u ovom proljetnom dijelu sezone'

Imao je i Dinamo svojih izostanaka. Najnovija ozljeda Luke Ivanušeca čak je, barem privremeno, stopirala odlazak Marija Ćužea na posudbu u Istru, pa se taj mladi nogometaš našao u zapisniku utakmice kao alternacija Lovri Majeru i Ameru Gojaku, ili nekome od krilnih igrača. Uz to, bio je ovo četvrti međusobni susret Rijeke i Dinama ove sezone, a u prethodna tri slavili su Modri uz razliku pogodaka 9-0...

"Istina da, ali svaka utakmica je jedna nova utakmica, u Kupu imaš samo jednu utakmicu. Pobijedili smo je i imamo priliku braniti titulu u ovom natjecanju. To je bio naš cilj. Sve što je bilo je iza nas. Počeli smo od nule u ovom proljetnom dijelu sezone. U tome smo uspjeli", naglašava nam Antonio Mirko Čolak koji nam je za kraj rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

05.02.2020., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Utakmica cetvrtfinala hrvatskog nogometnog kupa, HNK Rijeka - GNK Dinamo. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

'Sretan sam zbog gola. Najveće su utakmice protiv Dinama'

"Naravno da sam presretan. Najveće su utakmice u sezoni protiv Dinama. Bio sam jako motiviran, volim se dokazivati u svakoj utakmici. Naravno da sam sretan svaki put kad mogu Plavima zabiti. U posljednjih pet utakmica protiv Dinama tri puta sam zabio. I svaki put kad sam postigao pogodak smo ih dobili. To nešto znači. Htio bih da se tako nastavi i u budućnosti."

Image

05.02.2020., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Utakmica cetvrtfinala hrvatskog nogometnog kupa, HNK Rijeka - GNK Dinamo. Antonio Mirko Colak, Dominik Livakovic Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo