Čovjek koji je Hrvate bacio u očaj otkrio tajnu SP-a!

'Mario Stanić je mene i moje suigrače htio poniziti, a to nas je cijelo vrijeme palilo. Kad sam zabio ta dva gola, nisam mogao vjerovati da mi je to uspjelo', prisjeća se čovjek koji je davne 1998

29.3.2011.
11:41
VOYO logo

Uoči sraza Francuske i Hrvatske na Stade de Franceu, mnogim se hrvatskim navijačim pred očima vrte slike tog nesretnog polufinala SP-a igranog 8. srpnja 1998. kada je Davor Šuker u 46. minuti doveo Vatrene u vodstvo, a Lilian Thuram s dva bljeska Ćirine igrače zaustavio pred vratima 'raja'.

Te povijesne utakmice se prisjetio i francuski heroj kojem je prva asocijacija na tu veliku pobjedu Mario Stanić, njegov bivši suigrač iz tada moćne Parme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stanić mi je poručio: 'Ovo je naša utakmica, finale je naše'. Mene i moje suigrače je cijelo vrijeme 'palilo' to što nas je htio poniziti. Kad sam zabio ta dva gola, nisam mogao vjerovati da mi je to uspjelo. Pitao sam se jesam li to ja?", prisjeća se Thuram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franck Ribery i Patrice Evra, igrači koji su se nakon tri, odnosno pet utakmica suspenzije vratili u reprezentaciju u utakmici kod Luksemburga, na St. Denisu će sigurno imati vruć doček.

"Znam da će biti zvižduka jer među 80.000 navijača sigurno ima i onih koji naš štrajk na Svjetskom prvenstvu smatraju izdajom. No, ja im poručujem da smo mi tim bojkotom reprezentaciji željeli dobro", poručio je Ribery, a Evra dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smeta mi jedino to što će isti navijači koji će nas izviždati na kraju utakmice prvi od nas tražiti dres".

Izbornik TricoloraLaurent Blanc još je jednom objasnio zašto je Evru i Riberyja vratio u reprezentaciju, unatoč protivljenju ministrice sporta Chantal Jouanno koja ih je proglasila najvećim izdajnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je iza nas, dečki nam trebaju u reprezentaciji. Evra je po meni jedan od trojice najboljih igrača na svojoj poziciji, dok o Riberyju ne treba trošiti riječi", zaključio je Blanc.

Hrvatska je dosad četiri puta igrala s Francuskom i nikad nije uzdignutih ruku otišla s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolniji je poraz iz polufinala Svjetskog prvenstva u Francuskoj, kada smo poveli 1:0 golom Šukera, no onda nas je sredio Lilian Thuram s dva gola. Iduće godine u studenom, opet na St. Denisu, Hrvati su poraženi s uvjerljivih 3:0, a Francuska je slavila i u Maksimiru u svibnju 2000. godine (0:2).

Posljednji put igrali smo na EP-u 2004., kada je bilo 2:2. Pogotke za Hrvatsku postigli su Rapaić iz jedanaesterca i Pršo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103280700006 arti-201103280516006 arti-201103280111006

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo