ĆORLUKI JE DOSTA NAKLAPANJA: / 'Nema potrebe razgovarati o tome razgovarati, nadam se da će to prestati biti tema'

Image
Foto: PIXSELL

Vedran Ćorluka, dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije, objasnio je svoju situaciju

30.5.2018.
13:05
PIXSELL
VOYO logo

Zbog napisa o ozljedi koja pod znak pitanja stavlja njegov nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu, ali i šutnje izbornika Zlatka Dalića na tu temu, sasvim je jasno da je Vedran Ćorluka bio jedan od najtraženijih sugovornika na pripremama hrvatske nogometne reprezentacije koje su u tijeku u Rovinju.

Ćorluka je stavio točku na tu temu. Ozljede – nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema potrebe razgovarati o toj ozljedi, ponovio sam već u nekoliko navrata da više nisam ozlijeđen. Sve je u redu i nadam se da će ta ozljeda prestati biti tema. Odigrao sam desetak utakmica nakon ožujka i mogu sam sebi čestitati što sam se vratio nakon jedne od najtežih sportskih ozljeda. Osjećam se odlično i spreman sam za sve napore koji slijede", veli dokapetan reprezentacije čije riječi prenosti web-stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Image
[FOTO, VIDEO] VEDRAN ĆORLUKA STAVIO DALIĆA NA SLATKE MUKE: /

Izbornik reprezentacije sad ima problem više

Image
[FOTO, VIDEO] VEDRAN ĆORLUKA STAVIO DALIĆA NA SLATKE MUKE: /

Izbornik reprezentacije sad ima problem više

Svejedno s kime u paru

"Bio sam s reprezentacijom i prije dva mjeseca, a sve je ponovno odlično, kao i uvijek. Naravno, poseban je osjećaj uoči velikog natjecanja, u krugu suigrača i djelatnika HNS-a, jer znamo što Svjetsko prvenstvo znači svima u Hrvatskoj. To nas puni pozitivnom energijom te se maksimalno pripremamo za ono što dolazi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

27.05.2018., Rovinj - Na gradskom stadionu odrzan je popodnevni trening hrvatske nogometne reprezentacije. Hrvatski nogometasi u Rovinju se pripremaju za nadolazece Svjetsko prvenstvo koje se odrzava u Rusiji. Vedran Corluka. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Njegova je ozljeda, govorio je Dalić pred početak priprema, bila razlog što je na okupljanje pozvao šestoricu stopera. Jedan će otpasti...

http://embed/video.adriaticmedia.hr/embed/videos/ryrNBl6J

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko od naših braniča ima svoje kvalitete, netko je brži, netko je jači, ali izbornik ne može pogriješiti bez obzira koga povede u Rusiju. Za obranu se ne treba brinuti. Ja nemam preferencija oko stoperskog suigrača, iako sam možda češće igrao s Vidom, no bilo bi smiješno reći da mi ne odgovara igrati s Lovrenom, igračem koji je igrao finale Lige prvaka i iza kojega je odlična sezona. Jedvaj je na velikoj sceni od svoje 17. godine te igra na visokoj razini, a Ćaleta-Car nije bio ni u Hajduku ni u Dinamu, a opet se izborio za sve. Jako mi je drago zbog njega".

Taktika kad se priključe finalisti LP-a

Upitan je Ćorluka i kakve je promjene na treninzima reprezentacije uveo izbornik Dalić. Kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno više radimo s loptom nego prije, inzistira se na pas-igri, što nam odgovara. Izbornik nam je objasnio svoje ideje, a dodatno ćemo pričati o taktici kada nam se pridruže i Modrić, Kovačić i Lovren".

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to sa jasnim ciljem postizanja dobrog rezultata na SP-u koji hrvatska reprezentacija otvara u skupini D u kojoj su Nigerija, Argentina i Island. Ipak, prije tih ispita slijede još dva pripremna – susreti protiv Brazila i Senegala.

"Nisam još puno razmišljao o Messiju, pogotovo ne dok prvo imamo Nigeriju, utakmicu koja nam možda znači prolazak skupine. Messi je fenomenalan, svakome će biti užitak igrati protiv njega, no zasad nam to nije bitno. Znam neke nigerijske igrače, pogotovo Musu iz moskovskog CSKA. Jako je brz, prilično kvalitetan i neće nam biti lako. Svaka je skupina teška, svi će doći pripremljeni. Protiv Brazila igrat ćemo maksimalno jer se s takvim suparnikom ne može drugačije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncentrirani na sebe

Konačno, veliki rezultat sa svjetskih smotri hrvatski navijači čekaju već dugo. Hoće li sad biti drugačije teško je reći, a Ćorluka zaključuje:

"Svjetska prvenstva bila su nam razočaranja nakon '98, i za nas igrače i za sve ljude koji prate nogomet. Najviše smo se razočarali na posljednjem SP-u i umorni smo od priča o sjajnoj generaciji i velikim očekivanjima. Naime, i druge momčadi imaju igrače u najvećim klubovima i mi se trebamo koncentrirati na sebe, na zajedništvo koje može proizvesti atmosferu iz koje proizlazi dobra igra. Iako je jasno da ne mogu svi igrati, imamo sretne i zadovoljne, kvalitetne igrače koji žele prije svega uspjeh momčadi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo